REBALANS BUDŽETA- VEĆINA U ZALETU , OPOZICIJA HOĆE VIŠE

Estimated read time 3 min read

Izborom, Zoltana Ivaniča, dosadašnjeg direktora Javnog preduzeća za gradjevinsko zemljište, na julskoj sednici Skupštine opštine Bačka Topola , upotpunjen je sastav Opštinskog veća. Osim njega na funkcijama članova su Janoš Žemberi, Dijana Domanji Dudaš, Atila Šefer, Satmari Adrijan, Milan Janus, Vikor Laslo, Farkaš Armin i Jelena Kabić. Sednici je predsedavao, nedavno izabrani Saša Srdič, uz asistenciju podpredsednika Kovač Lasla. Na sednici je, centralno pitanje bilo – rebalas budžeta za 2016. godinu, a to su pored odbornika SVM-a, SNS-a,Lige socijal demokrata Vojvodine, Grupe gradjana Civil, Socijalističke partije Srbije, Madjarskog pokreta, pratili novioizabrani prdsednik opštine Gabor Kišlinder i njegova zamenica Marina Popović.
Novo rukovodstvo Opštine Bačka Topola formirao je savez Vojvodjanskih Madjara i Srpska Napredna stranka, sa svojim koalicionim partnerima. Prema njihovoj najavi, na poslednjoj sednici, sada su stekli uslovi, da se krene sa ozbiljnijim razvojem , u narednom periodu. Novo je, da je sada 40 miliona dinara više, na raspolaganju, opštinskim vlastima.
Na zamerke opozicije da vreme prolazi i da treba ozbiljnije razvojno delovati, Nemanja Simović,poverenik i odbornik, SNS-a, odgovorio je, da se ovih dana ipak radilo, da je saniran krov na osnovnoj školi „Čaki Lajoš“ da se renovira sportska sala škole „Dositej Obradović“ i da će početak školske godine dočekati u potpuno novom ambijentu, dostojnom učenicima i da je to samo deo onoga što se namerava raditi.
Ildika Mendjan Pletikosić,iz Madjarskog pokreta , postavila je pitanje, zbog čega do sada nije završen Dom učenika , pored Poljoprivredne škole. Ukazala je na značaj ovoga objekta, ukoliko bi bio u funkciji, i na mnogo potrošenog novca , te da je kraj po svemu sudeći još daleko. Imala je i zamerke na rad , novog informativnog preduzeća, koje je nastalo nakon prodaje Javnog informativnog preduzeća. Ustvrdila je da se prilikom finansiranja favorizuju, tek osnovane civilne organizacije, u odnosu na tradiicionalne u Bajši.
Rasprava o budžetu , koji premašuje milijardu dinara, na godišnjem nivou nastavljena je o, recimo , potrošnji koje opština izdvaja za ujede pasa lutalica. Tako smo saznali da cele porodice iz Vrbasa dolaze u Bačku Topolu, da ih ujede pas, da bi to naplatili, od opštine. Zato je povećan predvidjeni iznos od 400.000,00 dinara na 1,7 miliona.
Izabrani su novi vršioci dužnosti u javnim preduzećima i ustanovama. U Centru za socijalni rad za, v.d direktora imenovana je Jasmina Zimonjić posle ostavke Žužane Stanko. U Javnom preduzeću za gradjevisko zemljište imenovan je Jerković Dejan a ostavku je podneo, Zoltana Ivanič.
Doneta je odluka da se opštinsko priznanje „Pro Urbe“ dodeli Zpoltanu Namestovskom , na predlog Lovačkog udruženja „Srndać“ iz Bačke Topole.

You May Also Like

More From Author

17Comments

Add yours

+ Leave a Comment