NA POTPISIVANJU UGOVORA SAMO ODABRANA UDRUŽENJA

ZAHTEVI ZA OTVARANJE POSEBNIH RAČUNA OVE GODINE PROLONGIRALI ISPLATU UDRUŽENJIMA GRADJANA A NA POTPISIVANJE UGOVORA POZVANI SAMO ODABRANI. KRITERIJUM SE MOŽE PRETPOSTAVITI. OSTALI ĆE UGOVORE DOBITI POŠTOM, PA IH ISTO TAKO VRATITI, VALJDA RADI EFIKASNOSTI. ODABRANI SU UVEK KORAK ISPRED.

U Velikoj većnici Skupštine opštine, predsednik Adrian Satmari, danas, 28. marta potpisao je ugovore sa civilnim udruženjima. Iz opštinske kase za projekte izdvojeno je 22.450.000 dinara, a podržano je 145 udruženja.

Udruženje građana kao neprofitna – nevladina organizacija (NVO) sa svojstvom pravnog lica, koju osniva više fizičkih ili pravnih lica radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa, ili opšteg cilja, koje pojedinačno ne mogu da ostvare., u opštini Bačka Topola več duže vremena baštine valjan rad i daju doprinos afirmaciji slobodnih društava. Ove godine situaciju oko raspodele je zakomplikovala zakonska odredba o otvaranju podračuna pa je taj posao još u toku. Dok nema računa , za isplatu, nema ni isplate. Jedan deo udruženja pozvan je na potpisivanje ugovora, što treba da prethodi, otvaranju podračuna a ostalima će ugovori biti poslati poštom pa dok ode i vrati se pošta, pa se zavede, proteći će vremena. Učesnici ove priče, nepozvani, pitaju se, koji je kriterijum bio za odredjivanje povlašćenih, da sa predsednikom potpišu ugovore, i time prije dodju do novca od ostalih koji čekaju na administrativne procedure. Ili su oni samo za slikanje a sačekaće da se kompletan posao odradi, pa će svi zajedno po novac.

You May Also Like

More From Author