SVM SA OSAM DRŽAVNIH SEKRETARA

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor rekao je danas da će ta stranka u Vladi Srbije imati osam državnih sekretara, da je kandidate već odobrio savet stranke i da se očekuje da budu imenovani na novim pozicijama i dodao šestočlana poslanička grupa SVM-a u Narodnoj skupštini Srbije i 8 državnih sekretara će zajedno raditi na realizaciji prioriteta koji su usaglašeni sa građanima tokom izborne kampanje. Pastor je naglasio da je sa izabranim članovima Vlade imao dobru saradnju, ali i sa samim premijerom Vučevićem, dok je u tri mandata bio gradonačelnik Novog Sada.

Imamo tri nova državna sekretara, dva zbog odlaska pređašnjih na novu dužnost, a jednog zbog promene ministarstva”, rekao je Pastor.

Pastor je naveo da će u Ministarstvu prosvete državni sekretar biti Aniko Jeras, umesto Anamarije Viček koja bi narednih nedelja trebala da postane poslanica u Evropskom parlamentu.

“U Ministarstvu za javna ulaganja u prethodnom mandatu bio je Danijel Đivanović, koji je sada predsednik subotičke organizacije SVM-a i drugi na listi za lokalne izbore, što znači da će nakon izbora imati neku funkciju u lokalnoj samoupravi, i na njegovo mesto će doći Igor Bašnec, novosadski pravnik, koji je bio aktivni činilac novosadske politike”, rekao je Pastor.

Kako je rekao, Ministarstvo za javna ulaganja vodi Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, iz čega se, kako kaže može zaključi da će to biti važno ministarstvo, a Igor Bašnec će imati zadatak da obezbedi podršku za što više vojvođanskih razvojnih projekata.

“Do sada nismo imali državnog sekretara u Ministarstvu privrede, a smatrali smo da je važno da i tu imamo državnog sekretara iz razloga što Ministarstvo privrede raspisuje veliki broj konkursa na kojima vojvođanska mađarska preduzeća nisu bila dovoljno uspešna, što je razumljivo jer nije bilo osobe koja bi o tome vodila računa. Uskoro će na tom mestu državni sekretar biti Andrea Horvat Kiralj, preduzetnica iz Ade”, rekao je Pastor.

On je naglasio da je u slučaju novih državnih sekretara reč o stručnim ljudima sa velikim iskustvom, a da je posebno zadovoljan jer nije bilo potrebe za smenom ili povlačenjem bilo koga iz prethodnog saziva, što je dokaz da su dobro radili.

You May Also Like

More From Author