BAČKA TOPOLA , SPORTSKO GRADILIŠTE

Estimated read time 4 min read

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, je istakao da je prioritet Sekretarijata da u partnerstvu sa lokalnom samoupravom razvija sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvoja sporta do infrastrukturnih projekata.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, u prisustvu predsednika opštine Bačka Topola , Gabora Kišlindera, poverenika opštinske organizacije SNS-a, Nemanje Simovića, člana opštinskog veća za sport Milana Janusa, obišao je danas  sanirane sportske terene u  Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

Vladimir Batez je napomenuo da je realizovan veoma bitan projekat kojim su stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih koji su budućnost Vojvodine. Sanacija i adaptacija sportskih terena podrazumevala je obezbeđivanje funkcionalnog terena, u školskom dvorištu, za fudbal i basket.

Prema navodima Bateza, ukupna vrednost investicije, pomognuta pokrajinskim sekretarijatom, iznosila je 1,5milion dinara dinara, a sredstva su obezbeđena i iz budzeta lokalne samouprave.

Batez je tom prilikom istakao da je prioritet Sekretarijata da u partnerstvu sa lokalnom samoupravom razvija sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvoja sporta do infrastrukturnih projekata.

„Mi u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu vidimo Bačku Topolu kao opštinu koja vodi računa o sportu i koja je bila pouzdan partner Sekretarijata. Takođe i kao opštinuu kojoj sport jako dobro funkcioniše. Nema razloga da naša odlična saradnja ne bude i nastavljena, naročito ako se ima u vidu da do sada, koliko smo mi upoznati, nije bilo problema u realizaciji projekata koji su bačkotopolskoj opštini odobreni na konkursima i što su sva odobrena sredstva apsolutno namenski potrošena za ono za šta su i tražena, što je za svaku pohvalu. Ispratićemo i projekte, koji u narednoj godini treba da budu realizovani u Osnovnoj školi “Čaki Lajoš, sa dva miliona dinara”“, kazao je pokrajinski sekretar.

“Pre nešto više od godinu dana, u okviru loklne samouprave, postigli smo čvrst dogovor da Bačku Topolu učinimo  boljim mestom za život. Kada se osvrnemo, možemo konstatovati da se radi dobro, prihvatamo samo realne projekte, koji se ostvaruju u kratkom vremenu. Pre nekoliko desetina dana, otvorili smo košarkaško igralište , pored sale gimnazije “Dositej Obradović” a danas smo prisustvovali završetku radova u “Nikoli Tesli”. Već naredne godine gradilište će biti u OŠ “Čaki Lajoš”. Paralelno sa tim aktivnostima završena je javna nabavka za kopanje bunara za potrebe “Venusa” pa se očekuje da radovi počnu krajem ovoga meseca te da sve bude spremno za početak radova na bazenu , predstojećeg proleća. Idemo sigurno, iz projekta u projekat.”-kaže poverenik SNS-a za Bačku Topolu , Nemanja Simović.

Predsednik opštine , Gabor Kišlinder odlučan je da se i dalje ulaže u sve što je na dobrobit gradjana a ulaganje u sport prepoznaje kao preventivu zdravog života. Smatra da svaki dinara uložen u sportske aktivnosti, je dinar manje ulaganja u zdravstvo.

“Bačka Topola je mesto prepoznatljivo po velikim investicijama u sportske objekte. Sportska akademija, finasirana sa oko 9,5 miliona evra, madjarske vade, je još jedno veliko gradilište u Bačkoj Topoli, sa perspektivom organizovanja kvalitetnijeg života u opštini. Nići će i novi stadion, tako da, pored onoga što investiramo  u školski sport, možemo verovati da izrastamo u zdravu sredinu. Učešće opštine, u projektima podržanim od pokrajine i republike, je oko 50 posto. Prepoznali smo, da je to put, da bi dobili drugu polovinu novca i završavali značajne projekte. “- kaže Gabor Kišlinder.

 

You May Also Like

More From Author