BESPOVRATNO 110.000,00 EVRA – ZA DESET KUĆA ,ZA PORODICE SA DECOM

Estimated read time 2 min read

 Dabnas je  u bačkotopolskoj sali Skupštine opštine, održano  svečano potpisivanje 10 ugovora o dodeli bespovratne pomoći, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom,  koji je zaključen između  Opštine Bačka Topola-  zamenika predsednika opštine Marine Popović, sa jedne strane, prodavaca, odnosno vlasnika nepokretnosti, sa druge strane i korisnika, sa treće.

Bačka Topola je sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd zaključio Ugovor o grantu – Regionalni stambeni program – Stambeni projekat u Republici Srbiji ,čiji je predmet dodela bespovratnih sredstava bačkotopolskoj opštini radi finansiranja realizacije projekta pod nazivom: Dodela pomoći izbeglicama za kupovinu seoskih kuća. Ukupno odobrena sredstva za finansiranje projekta procenjuju se u  iznosu od 110.000,00 evra a u amksimalnom iznosu po kući od 9.500,00 evraDonatori su Banka za razvoj saveta Evrope, svetska banka i zemlje donatori, članice Evropske unije.

“Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da prodjemo sve faze provere koje su zahtevane od nas i privedemo ovu proceduru do kraja. Znamo da ova pomoć kasni, mnogo godina ali smo ponosni što je  opština Bačka Topola jedna od prvih opština koja se odazvala pozivu i omogućila svojim najugroženijim gradjanima da kupe krov nad glavom. Sredstva su obezbedjena uglavnom za porodice sa decom.”- kaže zamenik predsednika opštine Marina Popović.

Snežana Čubrilović kuću je kupila u Karadjordjevu , smatra da je konačno dočekala da uz ovu pomoć ima svoj dom nasuprot dosadašnjem podstanarskom životu i sretna je zbog toga. Slično razmišlja i Mirela Mihajilović.

“Ovde smo došli još 1999 godine iz Baranje.Sada znam šta znači kada imaš svoju kuću. Samostalno to sebi nikada ne bismo mogli obezbediti, zato sam zahvalna opštini i državi i presretna sam. Današnji dan mi je drugi rodjendan.-kaže Mirela Mihajilović.

 

You May Also Like

More From Author