NOVO ORAHOVO: U toku , Međunarodna izložba ručnih radova i kolekcionarstva

U NOVOM ORAHOVU, svečano je otvorena Međunarodna izložba ručnih radova i kolekcionarstva. Organizatori ove izložbe su Multietnički hobi klub „MIRK”. Zamenik predsednik opštine,Nimrod Tomik, je izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što je Novo Orahovo dobilo priliku da bude domaćin ovako lepog i značajnog kulturnog događaja, te je istakao veliki značaj ovakvog tipa manifestacija za očuvanje starih veština i vrednosti.

Izložba jе prilika da sе prikažu ručni radovi u raznim tеhnikama kao što su štrikanjе, hеklanjе, dеkupaž, poеntlеs, bеli vеz. Do ponedeljka, 1. aprila, organizatori ove manifestacije ugostiće predstavnike više od 60 udruženja sa područja Vojvodine i zapadne Srbije, ali i poklonike ručnih radova, starih zanata, vrednih i retkih predmeta, različitih kultura i tradicija. Pored tradicionalno bogate ponude koju će izložiti šampioni ručnog rada, dizajneri, zanatlije, afirmisani i neafirmisani umetnici, posetioce u prelepom ambijentu Novog Orahova očekuje i dobra atmosfera i umetnički program.

Manifestacija, koja se održava od 1970. godine je takmičarskog karaktera – svaki izloženi rad se ocenjuje i dobija diplomu za prvo, drugo, odnosno treće mesto, diplomu za izuzetan kvalitet – nivo nagradu ili diplomu za učešće.

Izlagače na ovogodišnjoj manifestaciji dočekala je Valerija Baranji, organizator 52. MIRK-a sa željom da se osećaju prijatno i da izložba uspe po ugledu na prethodne dve. Rečima dobrodošlice prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Bačka Topola Tomik Nimrod i potpredsednica Mađarskog nacionalnog saveta Žofija Rigo Pal. Ovogodišnju manifestaciju podržala je MZ Novo Orahovo, Opština Bačka Topola i MNS.

You May Also Like

More From Author