Sabo Pos Ferenc bio je domaćin 21. festivala ovčarstva, gde su se nadmetali u ručnom i mašinskom striženju ovaca i kuvanju ovčijeg paprikaša, a ovdašnji odgajivači prikazali su najlepše primerke iz svojih stada, 23 takmičarske ekipe na 24. Festivalu ovčarstva, održanom 24. maja na salašu Kinga 273 kod Bačke Topole. KINGA SALAŠ na domak Bačke Topole je jedinstveno mesto gde se uživalo u domaćoj hrani i piću uz autentični ambijent salaša i lokalnu muziku vojvođanske ravnice. Salaš KINGA je prepoznatljiv i već godinama afirmisan po ovako koncipiranom načinu svoje kuhinje i društvenog života.Sastavni deo festivala je takmičarska izložba ovaca i koza, takmičenje u pečenju i takmičenje u šišanju ovaca. Učesnici su se nadmetati i u kuvanju ovčijeg paprikaša i pečenju jaganjaca.

Na poziv organizatora, Viteškog reda okruglog stola amaterskih vojvođanskih kraljevskih kuvara iz Bačke Topole, odazvali su se zaljubljenici u gastronomiju iz Boljevca, Panonije, Srbobrana, Sente, Sombora, Osečine, Žednika i drugih mesta
Osnovna ideja organizacije svojevrsnog festivala hrane, je afirmacija vrednosti kao idealapripreme hrane u ovom kraju, a sa ciljem da to bude nadahnuće budućim generacijama. Omiljeni festival svih ljubitelja hrane ponudio je posetiocima raznovrsne kombinacije ukusa, tradicionalne kombinacije, a najveću pažnju još jednom su privukle čuvenog ovčijeg gulaša, ali i tradicionalni proizvodi koji su razgrabljeni pre samog kraja festivala. Fuzija domaćih kuhinja, izazvala je ogromno interesovanje posetilaca, a sam plato Kinga salaša,pretvorena je u zonu za opuštanje u srcu Bačke.

Jedan od lepih primera vraćanja „lepim vremenima“ je salaš „Kinga“, koji se nalazi na nekada meuđnarodnom putu Beograd-Budimpešta, između Malog Iđoša i Bačke Topole. Mnogi još uvek pamte ovaj salaš po imenu prethodnog vlasnika Üveges (Uvegeš), ili i kao Salaš 273. Salaš „Kinga“ je izgrađen 1899.godine i „niko od današnjih vlasnika nema toliko godina koliko ima ovaj salaš“, u šali kaže vlasnik, gospodin Sabo Pos Ferenc.
Ovčiji paprikaš zamirisao je iz pedesetak takmičarskih kotlića, kao i iz kotlića organizatora i ugostitelja, a priređen je i prigodan kulturno zabavni program. Lokalnim proizvodima i rukotvorinama predstavio se i veliki broj izlagača iz Bačke Topole i okoline.