SVM KAŽNJAVA I NAGRAĐUJE PO ISTOJ OSNOVI

Estimated read time 2 min read
Zoltan Sombati - direktor Komgrada sa platom od oko 200.000 dinara
Zoltan Sombati – direktor Komgrada sa platom od oko 200.000 dinara

U Javnom komunalnom preduzeću Komgrad iz Bačke Topole dele najveće plate u opštini. Prosečna pojedinačna plata za njih sedam iz poslovodstva, u decembu, iznosila je 181.153, oo dinara a za 66 zaposlenih 97.350. Plata direktora Zoltana Sombatija, inače dugogodišnjeg predsednika Opštinske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara iznosila je preko 200.000,00 dinara. Sve to se moglo čuti na poslednjoj sednici Skupštine opštine.
Događa se to u Bačkoj Topoli, gde je nedavno smenjeno celokupno opštinsko rukovodstvo, upravo zbog visokih stimulacija na plate, koje su iznosile između 40.000,00 i 50.000,00 dinara. Ipak ni sa tako visokim dodacima, smenjeni opštinski funkcioneri nisu uspeli da dosegnu rekord svoga partijskog šefa. Prema poslednjim informacijama, on je smenjen sa mesta opštinskog šefa SVM-a, ali je i dalje nagrađen partijskim direktorskim mestom u Komgradu.
Zoltan Sombati je rekorder i po trošenju novca za jelo, piće…. na račun građana Bačke Topole. Za godinu dana, njegovo komunalno preduzeće optereti budžet sa 1,6 miliona dinara za kafanske i druge slične usluge, gde se džabe jede i pije. Prema ceni prosečne kafanske porcije, izračunali su odbornici, svakog meseca u komunalnom preduzeću, na reprezentaciju, se pojede 280 porcija hrane ili tome sličnog.
Jubilarne nagrade su još jedan vid namicanja plata u Javnom komunalnom preduzeću Komgrad pa su tako ove godine u ovu namenu delili 1,5 miliona dinara a isto toliko predvideli za narednu. Svaka godina, za sve radnike, uvek je jubilarna, upozorili su odbornici Skupštine opštine i ukazali na još jedan vid manipulacije prilikom podizanja plata.
Inače Zoltan Sombati je poznat i po tome da je na ime privatnog Udruženja građana Urko iz Pačira, u poslednje tri godine iz opštinskog budžeta, kao partjiski šef SVM-a, naplatio 10,5 miliona dinara zahvaljujući blagonaklonosti vladajuće garniture SVM, DS, SPS.
Da novca ima na pretek, ustanovili su odbornici, kada je direktor Komgrada Zoltan Sombati izneo podatak da ovo preduzeće plaća svake godine 7 miliona dinara, pokrajinskoj inspekciji, zbog pražnjanja fekalne vode u rečicu Krivaju.

You May Also Like

More From Author

22Comments

Add yours

+ Leave a Comment