Loading

wait a moment

SVM KAŽNJAVA I NAGRAĐUJE PO ISTOJ OSNOVI

Zoltan Sombati - direktor Komgrada sa platom od oko 200.000 dinara
Zoltan Sombati – direktor Komgrada sa platom od oko 200.000 dinara

U Javnom komunalnom preduzeću Komgrad iz Bačke Topole dele najveće plate u opštini. Prosečna pojedinačna plata za njih sedam iz poslovodstva, u decembu, iznosila je 181.153, oo dinara a za 66 zaposlenih 97.350. Plata direktora Zoltana Sombatija, inače dugogodišnjeg predsednika Opštinske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara iznosila je preko 200.000,00 dinara. Sve to se moglo čuti na poslednjoj sednici Skupštine opštine.
Događa se to u Bačkoj Topoli, gde je nedavno smenjeno celokupno opštinsko rukovodstvo, upravo zbog visokih stimulacija na plate, koje su iznosile između 40.000,00 i 50.000,00 dinara. Ipak ni sa tako visokim dodacima, smenjeni opštinski funkcioneri nisu uspeli da dosegnu rekord svoga partijskog šefa. Prema poslednjim informacijama, on je smenjen sa mesta opštinskog šefa SVM-a, ali je i dalje nagrađen partijskim direktorskim mestom u Komgradu.
Zoltan Sombati je rekorder i po trošenju novca za jelo, piće…. na račun građana Bačke Topole. Za godinu dana, njegovo komunalno preduzeće optereti budžet sa 1,6 miliona dinara za kafanske i druge slične usluge, gde se džabe jede i pije. Prema ceni prosečne kafanske porcije, izračunali su odbornici, svakog meseca u komunalnom preduzeću, na reprezentaciju, se pojede 280 porcija hrane ili tome sličnog.
Jubilarne nagrade su još jedan vid namicanja plata u Javnom komunalnom preduzeću Komgrad pa su tako ove godine u ovu namenu delili 1,5 miliona dinara a isto toliko predvideli za narednu. Svaka godina, za sve radnike, uvek je jubilarna, upozorili su odbornici Skupštine opštine i ukazali na još jedan vid manipulacije prilikom podizanja plata.
Inače Zoltan Sombati je poznat i po tome da je na ime privatnog Udruženja građana Urko iz Pačira, u poslednje tri godine iz opštinskog budžeta, kao partjiski šef SVM-a, naplatio 10,5 miliona dinara zahvaljujući blagonaklonosti vladajuće garniture SVM, DS, SPS.
Da novca ima na pretek, ustanovili su odbornici, kada je direktor Komgrada Zoltan Sombati izneo podatak da ovo preduzeće plaća svake godine 7 miliona dinara, pokrajinskoj inspekciji, zbog pražnjanja fekalne vode u rečicu Krivaju.

19 thoughts on “SVM KAŽNJAVA I NAGRAĐUJE PO ISTOJ OSNOVI

 1. INTERESANTNO JE KAKO COVEK ILI INSTITUCIJA KOJA IMA NOVAC NA RASPOLAGANJU NE PREUSMERI TAJ NOVAC NA UREDJENJE SREDINE U KOJOJ PRIVREDJUJU, SREDINI NA CIJEM JE ZEMLJISTU FIRMA IZGRADJENA. STA LJUDE KOJI IMAJU MOC I NOVAC TERA DA SE PONASAJU KAO SVINJE,!!!!!!!!!!!!!!!

 2. sigurno vrlo dobro rade pa zato su tako velike plate.
  komunalno preduzece komgrad je jedini u srbiji koji je delio kante za smece uz diskriminaciju. protivzakonito!
  a sada prete da nece odneti smece od gradana koji ne poseduju novu kantu za smece. placanje mesecno za komunlalne usluge je obavezno. ovo se zove kriminala a ne komunala….

 3. Nije problem,plate Radnika u istom preduzecu su 20.000 din mesecno,pa se dobije neki prosek i sigurno imaju prava da jedu i piju u najskupljem restoranu u Topoli na salasu,

 4. Katastrofa. i svi to znaju ali cute. problma koliko hoces. A cuo sam da su prvi dan nove godine popisivali ko koiko kanti smeca ima pa ce na osnovu toga na naplacaju. a pre toga nisu iznosili smece dve nedelje (bar kod mene).
  To sto oko doma zdravlja plivaju fekalije iz visih delova grada, to nista.
  a spomenuo bih i bivsu clanicu opstinskog veca Hajnalku sipos koja iako je isutirana iz opstine svoju misiju nastavlja u Novom Orahovu, koliko sam cuo. Da i tamo poboljsa standrad. Bar cemo ustedeti na njenim putnim troskovima 🙁

 5. Pingback: World Market Link
 6. Pingback: DevOps services
 7. Pingback: benelli arms
 8. Pingback: kardinal stick
 9. Pingback: nova88

Leave a Reply