Loading

wait a moment

Jelisaveta Karadjordjević otvorila Kup Princa Pavla

princeza 01“Velika mi je čast što ove trke nose ime mog oca, koji je bio osnivač džokej kluba Beograd pre rata i drago mi je što se ovde obnavlja ovaj lep sport – istakla je princeza Jelisaveta Karađorđević, koja je svečano otvorila prestižnu konjičku smotru.

Trkama je prisustvovala i Maja Gojković, predsednica republičke skupštine, članovi diplomatskog kora Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i brojni gosti.

Kup Princa Pavla, na poseban način, i to posle jedne decenije označio je povratak konjičkog sporta u Zobnaticu, našu najuspešniju ergelu sa rekordnih 16 pobeda u najznačajnijoj trci na Beogradskom hipodrumu „derbiju“. Imena poput Pastrmke, Baršonjke, Generala, Prospektora, Jadrana II, Kazanove, Krajnji Do, Cvetka, Generala Žitka i mnogi drugi konji, svi sa čuvenim pečatom u obliku slova Z, bili su šampioni koji su proslavili ovu konjičku oazu, osnovanu još davne 1779. godine, ukazom austrougarska carice Marije Terezije kojim je proglasila Suboticu kraljevskim gradom i poklonila je porodici Šimona Vojnića za uzgoj konja za potrebe Austro-ugarske vojske. “Velika mi je čast što ove trke nose ime mog oca, koji je bio osnivač džokej kluba Beograd pre rata i drago mi je što se ovde obnavlja ovaj lep sport – istakla je princeza Jelisaveta Karađorđević, koja je svečano otvorila prestižnu konjičku smotru. I njeno grlo, prelepa “Ruža lipolista” bila je među takmičarima u trci “Opština Bačka Topola”. Trkama je prisustvovala i Maja Gojkov.ić, predsednica republičke skupštine, članovi diplomatskog kora Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i brojni gosti 13. septembra 2015. godine, Zobnatica je započela novu eru u razvoju konjičkog sporta u Srbiji. Na hipodromu u Zobnatici, udaljenom 5 kilometara od Bačke Topole (prema Subotici), odžano je šest galopskih i dve kasačke trke sa nagradnim fondovima za četiri prvoplasirana grla od 150 do 800 hiljada dinara. Prva održana u nizu je trka na 1200 metara pod nazivom Air Serbia Sprint. Sledila je trka Handicap Opština Bačka Topola na 1300 m, potom kasačka trka na 220 metara – Državni šampionat za grla od 5 godina, pa trka Belgrade Waterfront Jadran II, na 1400 m. Potom druga kasačka trka na 2300 metara i trka Etihad Milja, na 1600 m. Glavna trka galopera održana je na stazi, 2400 m pod nazivom Kup Princa Pavla – Zobnatica, za koju je nagradni fond najveći – 800.000 dinara, da bi potom, manifestaciju zatvorila trka pod nazivom Zobnatica, na 1400 m. Organizatori su obezbedili i sadržajan prateći program. Između ostalog, posetioci su u Zobnatičkoj umetničkoj galeriji videli izložbu sa crtežima i radovima princeze Karađorđević, jedinstveni muzej konjarstva u Srbiji.

GALERIJA SLIKA SA KUPA PRINCA PAVLA 2015

gosti 01

10 thoughts on “Jelisaveta Karadjordjević otvorila Kup Princa Pavla

 1. Pozdravljam svako oživljavanje ergele Zobnatica.
  Ipak, bode mi oči kad se politika meša u sport jer tu onda sporta nema.
  Na našu žalost sponzori su umesto nekadašnjih dobrostojećih preduzećai i budžeta grada, pokrajine i države sada bivša povampirena kraljevska dinastija koja i danasdan uživa od pokradenog narodnog blaga.
  Tužno…

 2. Pingback: kardinal stick
 3. Pingback: Drogen
 4. Pingback: truck driving job
 5. Pingback: CBD plastre
 6. Pingback: nova88

Leave a Reply