BAČKA TOPOLA – PUTEM DO SREDIŠTA KULTURE

Estimated read time 1 min read

BAČKA TOPOLA: Odmakli su radovi na rekonstrukciji puta od Bačke Topole do Umetničke kolonije, na obodu grada, u dužini od 1,8 kilometara. Radovi su u punom jeku iako gradjevinska sezona izmiče, sa ciljem, da se što pre, ovaj jedinstveni kulturni centar, učini funkcionalnim. Za tu namenu je obezbedjen 31 milion dinara.

Rekonstrukcija zdanja Umetničke kolonije, završena je pre nešto više od godinu dana , nalazi se nalazi kraj zobnatičkog jezera. Realizovana je u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, pod nazivom „Likovna umetnost u razvoju turizma Bačke regije”.Projekat su zajednički realizovale opštine Bačka Topola, Temerin i Janošhalma (Mađarska). Za rekonstrukciju je potrošeno oko 126.000 evrae. Zamenjena je krovna konstrukcija, urađena je fasada, unutrašnji molersko-keramički radovi. Za opremanje objekta namenjeno je obezbedjeno 18.500 evra.

Umetnička kolonija Bačke Topole medju najstarijim je u zelji, osnovana, 1953 godine. Radila je sa manjim pauzama a od 2014. ponovo ugošćuje umetnike iz regiona. Radovi sa ovogodišnjeg sayiva biče predstavljeni publici , početkom decembra.

You May Also Like

More From Author

23Comments

Add yours

+ Leave a Comment