BEZ LOVA I MOLOVA NA PODRUČJU JEZERA I OKOLINI OZNAČENIH KAO PARK PRIRODE

Estimated read time 1 min read

Nakon saglasnosti Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine RS,  odbornici Skupštine opštine juče su doneli odluku o proglašenju Parka prirode “Bačkotopolske doline”. Prostire se na 522,2 hektara a oko zaštićenog područja uspostavljena je zaštitna zona od 1566 hektara. Područje obuhvata zonu široke doline vodotoka Krivaja, izmedju Malog Beograda i Bačke Topole sa jezerom i bočnu dolinu koja se pruža se od Karadjordjeva do Zobnatice.

Ništa više neće biti kao do sada. Ukloniće se molovi  i dugi objekti koji nisu u skladu zaštite prirodnih vrednost. Dat je za to poduži rok, od pet godina.  Etapno će se obnavljati park šume kako bi se uspostavila struktura autohtonih biljnih vrsta. Neće više biti dozvoljen lov na vodenu pernatu divljač a strogo če se kontrolisati zagadjenje bilo koje vrste u zaštićenom području. Urediće se mesta za sportski i rekreativni ribolov , na najviše 20 procenata ukupne dužone obale.

Upravljanje  područjem “Bačkotopolske doline” povereno je JP za gradjevinsko zemljište i prostorno planiranje a kontrolu če svakodnevno vršiti  čuvari.

You May Also Like

More From Author

25Comments

Add yours
  1. 1
    sportsbet

    … [Trackback]

    […] Here you can find 61860 more Information to that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/04/bez-lova-i-molova-na-podrucju-jezera-i-okolini-oznacenih-kao-park-prirode/ […]

+ Leave a Comment