U KASARNI “BAČKA”, OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE

Estimated read time 1 min read

Vojnim svečanostima i polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja poginulim pripadnicima, danas je u svim komandama, jedinicama i ustanovama proslavljen 23. april – Dan Vojske Srbije. Tako je bilo i u kasarni Prve brigade Kopnene Vojske Srbije, “Bačka” u Bačkoj Topoli.

Dan Vojske Srbije određen je 23. april u znak sećanja na dan kada je, na Cveti 1815. godine, doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države.

Vojnoj svečanosti, uz prisustvovali su , predstavnici lokalnih samouprava Bačka Topola i Mali Idjoš – Predsednik,  maloidjoške opštine,  Marko Lazić , predsednik Skupštine opštine Bačka Topola,  Saša Srdić, predstavnik srpske pravoslavne crkve, Srbislav Stojanov, katoličke crkve, Ferenc Fazekaš,  privrednici i drugi brojni gosti.

Komandant  kasarne  Igor Veselinovski,, pozdravljajući svečani stroj i goste, čestitao je praznik pripadnicima naše elitne jedinice, uz želju da i narednom periodu kao i do sada, uspešno obavljaju sve postavljene zadatke.

 

 

You May Also Like

More From Author

25Comments

Add yours

+ Leave a Comment