BAČKA TOPOLA ĆE MIRISATI NA AJVAR 13.SEPTEMBRA U BORBI ZA TITULU – NAJMAJSTORA

Estimated read time 3 min read

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju , pod nazivom “Izdji mi na teglu”, na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra, organizuje takmičenje u spremanju ajvara. Tako će biti ove godine i u Bačkoj Topoli u sredu 13. septembra 2017, na Manifestacionom trgu.  Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, prvenstveno u mestima u kojima se održava, a zatim i finalno za titulu najboljeg u državi. Karavan je prethodnih sezona, posetio više od 60 gradova širom Srbije i proglasio najajvarmajstore za svaku godinu.

“Obezbeđujeni su  svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so. S’ obzirom na idealne uslove za takmičenje, sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam“izađu na teglu”- kaže Danica Vrekić iz Turističke organizacije Bačke Topole.

Vrekić ističe, da  na ovim manifestacijama, atmosfera koja vlada među takmičarima i posetiocima, tokom trajanja karavana više  nego pozitivna.  Iznosi utiske, da se mogu videti i suze i radost, nasmejana lica dece i odraslih, neverovatna kreativnost, zanimljivi recepti, neobične naprave, izuzetno gostoprimstvo, posetioci koji se jednostavno dobro zabavljaju na ulici, ali ono što ostavlja najači utisak je zdrav takmičarski duh, koga je iz godine u godinu sve više,  koji je probudjen kod takmičara, što je takođe  jedan od osnovih ciljeva manifestacije.

“Pripremljene su raznovrsne programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, vrednije nagrade za takmičare, nagradne igre za prisutne, a nismo zaboravili ni najmlađe čije nas ushićenje i nasmejanost opredeljuje da tom segment programa dodamo dosta noviteta. Prijave se još uvek primaju , do 1. septembra, radnim danima od 7 do 14 sati u Glavnoj br. 12”- veli Vrekić

Ono što je definitivno obeležilo projekat IZAĐI MI NA TEGLU je neverovatna pažnja medija i prihvaćenost široke javnosti. Javno mnjenje je u samom startu okarakterisalo projekat kao jedinstven i jedan od onih retkih događaja koji svim generacijama mame osmeh i čine ih pozitivnim, bez obzira na sredinu i vreme u kojem žive. Prethodnih sezona,  manifestacija je imala oko 750 medijskih objava ne uključujući reklamnu kampanju, što je za događaj koji je na samom početku fantastičan rezultat. Sa ponosom organizatori  ističu da je samo u prethodnoj sezoni karavan direktno videlo oko 100.000 posetilaca.Takođe je važno istaći da se u svakom od gradova u proseku proizvelo oko 200 tegli ajvara, odnosno oko 12.000 tegli ukupno, a celokupna proizvedena količina ostavljena je takmičarskim ekipama na raspolaganje.

You May Also Like

More From Author