BAČKA TOPOLA-SUBOTICA- SIMOVIĆ – TURNIR STEVAN VILOTIĆ ĆELE, ODSKOČNA DASKA ZA FUDBALERE

Estimated read time 3 min read

Od 31. avgusta do 4. septembra održaće se 24. Memorijalni međunarodni turnir „Stevan Ćele Vilotić” (U19). Ove godine pored domaćina Srbije na memorijalu će učestvovati reprezentacije IzraelaCrne GoreŠkotskeMađarske i Ukrajine. Ekipe su podeljene u dve grupe. Naša reprezentacija se nalazi u grupi A sa Ukrajinom i Škotskom, dok su u grupi B Crna Gora, Mađarska i Izrael.

Nemanja Simović, član gradskog veća za sport i omladinu  Subotice, istakao je da mu je zadovoljstvo što turnir Stevan Ćele Vilotić traje toliko i izrazio nadu da će i sadašnjim učesnicima ovo biti odskočna daska u karijeri kao mnogima do sada.

– Imao sam zadovoljstvo prethodnih godina da ugostim tada mlade nade na ovom turniru , a sada su to dokazane fudbalske zvezde. Nadam se da će i ovi momci koji su sada tu sa nama jednog dana to dostići. Ovaj turnir je bio i biće odskočna daska za razvoj fudbalskih karijera svim igračima koji dođu. – rekao je Simović

“U Bačkoj Topoli će se i ove godine odigrati dva susreta ovog turnira. U subotu 2.-og septembra u 17h u našem gradu će se sastati ekipe Mađarske i Crne Gore, a u ponedeljak 4.-og septembra u 15 i 30 igraće se utakmica za treće mesto.
Pozivamo naše sugrađane, a posebno ljubitelje fudbala, da u što većem broju dođu na ove utakmice i na taj način podrže ove mlade talente, od kojih će neki u bližoj budućnosti postati vrhunski fudbaleri.
Pokažimo i ovaj put da je Bačka Topola dobar domaćin i grad u kom se sport voli i prati.”- kaže Milan Janus, član opštinskog veća, zadužen za sport

Reprezentaciju Srbije ove godine na turniru vodi selektor Miloš Velebit kome je ovo drugo učešće na memorijalu. Velebit je bio pomoćnik Ivanu Tomiću na 21. Memorijalnom turniru i tada je naša selekcija osvojila prvo mesto.

– Zadovoljstvo mi je što sam opet deo ovog turnira koji ima dugu tradiciju i koji se po 24. put održava. Podatak da je veliki broj bivših, a i sadašnjih reprezentativaca Srbije, bio učesnik ovog takmičenja govori o njegovoj važnosti. Ovo je jedan  od najprestižnijih turnira u Evropi za ovu uzrasnu kategoriju i  poslužiće nam kao generalna proba pred kvalifikacije  za Evropsko prvenstvo koje je pred nama. – ističe selektor

Na programu su svaki dan po dva meča, a igraće se na terenima u Subotici, Kuli, Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži. Mečevi turnira će se igrati po sledećem rasporedu:

Četvrtak 31.08. – 17 časova (1. kolo)

Srbija – Škotska , Subotica, Gradski stadion ,
Izrael – Crna Gora,  (Subotica, stadion FK “Bačka 1901”)

Petak 01.09. – 17 časova (2. kolo)

Škotska – Ukrajina (Senta, stadion FK “Senta”)
Izrael – Mađarska (Kanjiža, stadion FK “Potisje”)

Subota 02.09. – 17 časova (3. kolo)

Srbija – Ukrajina (Kula, stadion FK “Hajduk Junior”)
Mađarska – Crna Gora (Bačka Topola, stadion “Bačka Topola”)

Ponedeljak 04.09 (za plasman)

Utakmica za treće mesto se igra u Bačkoj Topoli u 15 i 30 časova
Polufinalni meč se igra na Gradskom stadionu u Subotici od 16 časova

Finale je na programu od 17 časova na stadionu FK “Bačka 1901” nakon čega će biti upriličena dodela pehara i medalja, kao i svečano zatvaranje turnira.

 

You May Also Like

More From Author