PAKLENA NEDELJA -BAČKA TOPOLA U CRVENOM, 40 STEPENI, UV INDEKS 9

Estimated read time 2 min read

Danas u Bačkoj Topoli,  veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a osveženje meteorolozi očekuju početkom naredne sedmice, a od srede ponovo najavljuju temperautre do 40 stepeni.Osim visokih temperatura vazduha, danas , treba biti na oprezu i zbog visokog UV zračenja. Prema podacima i prognozi RHMZ, sva tri dana UV indeks biće “vrlo visok”, i kretaće se između 8 i 10. U Bačkoj Topoli uv-9.

Spas od velikih vrućina traže bačkotopolčani u vodi jezera, svakodnevno nekoliko hiljada. Ovo izletište postalo je poznato i za putnike namernike iz susednih opština.

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

Izuzetno nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod svih grupa hronično obolelih, pa im se savetuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje saveta lekara.

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, umora i glavobolje. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana i unos dovoljne količine tečnosti, a u saobraćaju je neophodan povećan oprez.

I u nedelju veći deo dana pretežno sunčano i veoma toplo, iz temperaturu koja će ići u nekim mestima opštine ići do 42 stepena.

Nedelja noć stiže osveženje, pljuskovi i grmljavine

Uveče i u toku noći osveženje, mestimično s pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde je moguća i nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U ponedeljak promenljivo oblačno i osetno svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Od utorka pretežno sunčano uz porast temperature, u sredu i četvrtak ponovo veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 40 stepeni.

Od petka osveženje s pljuskovima i grmljavinom.

You May Also Like

More From Author