ŠKOLARCI ĆE ODMARATI PRED BOŽIĆ, 1.MAJ….

Estimated read time 2 min read
 Dok se odmaraju na velikom letnjem raspustu osnovci i srednjoškolci u Vojvodini već mogu računati koliko će se od škole odmarati u narednoj školskoj 2017/18. godini.
Prema kalendaru Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice/manjine, pored uobičejenog zimskog i prolećnog raspusta, ovaj put imaće i pet dana za 1. maj.
 Naredna školska godina, kao što je uobičajeno počeće i u osnovnim i u srednjim školama 1. septembra i osim vikenda, u prvom polugodištu, đaci se neće odmarati sve do zimskog raspusta, koji u vojvođanskim školama počinje 23. decembra i traje do 10. januara.
 Za razliku od prvog, drugo polugodište prekidaće raspusti. Redovan prolećni raspust ove godine trajaće od 30. marta do 9. aprila, a već za 1. maj, đaci će imati još jedan mali raspust. Naime, kako se ove godine Praznik rada praznuje utorak i sredu, 1. i 2. maja, ponedeljak pre toga, 30. aprila, u školama se neće raditi, nego će se taj dan odraditi u narednu subotu 5. maja, kada će se održati časovi od ponedeljka. Tako će, uz dva dana vikenda pred 1. maj i sa ponedeljkom, koji će odraditi, pored dva dana praznika, osnovci i srednjoškolci imati čitavih pet dana bez nastave.
 Učenici osmog razreda u narednoj školskoj godini provešće još jednu subotu u školi, jer će 13. i 14. aprila, u petak i subotu, imati probni završni ispit, dok ih pravi završni ispit čeka 18, 19. i 20. juna.
 S nastavom će i u narednoj školskoj godini prvi završiti maturanti gimanzija, 22. maja, zatim će 29. maja s nastavom završiti osmaci i maturanti trogodišnjih i četvorogodišnjih smerova srednjih stručnih škola, dok će se ostali osnovci raspustiti 12. juna, a srednjoškolci 19. juna.

You May Also Like

More From Author