BORBA BILBORDIMA MARTINOVIĆA I DALJE TRAJE

Estimated read time 2 min read

Apelacioni sud u Novom Sadu, Sveozara Martinovića , pre nešto više od godinu dana, oslobodio optužbe da je počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti, postavljanjem bilborda na kome je pisalo da prodaje kuću radi iseljenja iz Srbije po pritiskom , na ulazu u Bačku Topolu. Sada je postavio novi bilbord, nešto izmenjene  sadržine požalivši se na diskriminaciju Crnogoraca odnosno njegovog sina, u Domu zdravlja “Dr Janoš Hadži”.

Martinović upozorava, da je to njegov revolt, na brojne pojave koje su se dogadjale u ovom severno-bačkom gradiću, gde žive u dobrim odnosima brojne nacije i manine, medju kojima su najbrojniji Madjari i Srbi i obraćanja za nereagovanje opštinskom rukovodstvu, odlučio da postavi bilbord, jer drugog načina da skrene pažnju, na problem koji je imao nije bilo.

Na ovakav vid publikovanja, svog problema, Martinović se odlučio, kako tvrdi,  ne želeći da podiže medjunacionalne tenzije već da bi se izborio za pravdu u nepravdi koja mu je, kako smatra, naneta.

 “Obratio sam se ,svim poštenim građanima Bačke Topole, da im ovom prilikom ukažem na nepravdu koju i sami trpe dok naša deca odlaze iz grada tražeći posao u drugim mestima ili u inostranstvu”-kaže Martinović.

I ovaj bilbord doživeo je sudbinu prethodnih. Učinjen je neupotrebljivim o čemu je obaveštena lokalna policiska stanica.

“Bilbord sam postavio na mojem zemljištu  na senćanskom putu. Dakle na privatnoj svojini. Nekoliko puta do sad uklanjan je, odnosno ukraden, fizički  odnet na nepoznatu adresu. Uredno sam o tome obaveštavao policiju ali počinioci nisu pronadjeni. Sad neko želi da mi otme njivu kako više ne bih imao mogućnost da to činim dalje , na ovaj način.”- veli Martinović.

You May Also Like

More From Author