NESLAGANJE OKO DIJAGNOZE, OBOLENJA, U DOMU ZDRAVLJA ILI PREDIZBORNA KAMPANJA

Estimated read time 3 min read

Datum održavanja  izbora u gradu Bačke Topole i selima istoimene opštine još nije pouzdano utvrđen, ali je izborna retorika na Skupštini opštine , proteklih dana ušla u prilično ozbiljne “dijagnoze”. Zatezanje  izmedju pozicije potvrdjuju reči, sa skupštinske govornice, koje asociraju na pljačku, nezakonitosti… Tako nešto i ne čudi s obzirom na to da bi vlast i opozicija mogli da izađu pred birače već u narednom mesecu, koji se pominje kao mogući termin za izlazak na birališta –za savete mesnih zajednica a spekuliše se i o mogućnosti da se proveri volja birača na parlamentalnim izborima. I dok se letos o tome u koliko bi kolona vlast i opozicija mogli da izađu pred glasače spekulisalo s napomenom da još ima vremena za pregrupisavanje, sada se vreme za donošenje važnih odluka znatno istanjilo. U medjuvremenu oslabili su i živci pa je , čini se krenula oštra kampanja.

Dokaz za to su poruke koja stižu iz opozicionih klupa. S obzirom, da baš mnogo opozicije, nema,  u bačkotopolskoj Skupštini opštine,  najglasnije se oglašavaju  predstavnici Madjarskog pokreta. Najviše se vlasti zamera ozbiljan gubitak u Domu zdrvlja”dr Janoš Hadži”, koji po poslednjim podacima iznosi 109 miliona dinara ali su i zamerke na izgradnju Puškaš akademije, koju finansira madjarska vlada u Bačkoj Topoli.

Potpuna je disonancija u raz mišljnjima oko Puškaš akademije. Dok u Madjarskom pokretu smatraju da su radovi narušili eko sistem “divne bare” koja je godinama uspavljivala stanovnike toga kraja grada, kreketom žaba, u Srpskoj naprednoj stranci, či je glasnogovornik, po ovom pitanju bio profesor Radovan Gardašević ukazuju suprotno- da se urbanistički uredjuje deo zemljišta koji bio zarastao u korov i leglo komaraca i koji treba da pruži budućim generacijama sportista  idealne uslove za život i rad.Pomenuta je i brojka od oko 20 miliona evra , koliko će do kraja radova , biti uloženo u gradnju sportskih terena.

Oko Doma zdravlja “DR Janoš Hadži” bilo je delimičnog saglasja. Na trenutke se složila,  opozicija i pozicija, u Skupštini opštine, da je bilo nečasnih radnji oko trošenja novca u ovoj medicinskoj ustanovi ali je izostala konkretizacija. Bilo kako bilo, sve će na kraju biti sanirano iz opštinskog budžeta, uz opor utisak, da je prema ponašanju političkih aktera, najbolje ne otvarati ovu temu,  jer je upravo ta Skupština opštine, kao osnivač Doma zdravlja, davala zeleno svetlo za rad u medicinskoj ustanovi, jedanput godišnje prilikom usvajanja izveštaja o radu “Janoša Hadžija”.

You May Also Like

More From Author