REKORDAN BROJ EKIPA I TAKMIČARA NA TURNIRU U MALOM FUDBALU, 30. JANUARA NASTAVAK

Estimated read time 2 min read

Profesor Radovan Gardašević, prvi medju jednakima , u organizaciji Zimskog turnira u malom fudbalu, zadovoljan je dosadašnjim tokom turnira  , na koji su se prijavile 44 ekipe iz Bačkotopolske opštine ali i iz Ade, Mola Čantavira.

“28 ekipa je u mladjim uzrastima i to je rekordan broj što potvrdjuje da rastemo i ostvarujemo našu osnovnu ideju da u toku zimskog raspusta priredimo mesto sportskog okupljanja za školsku omladinu i opravdamo delovanje u okviru matične organizacije ČUVARA DEČIJEG SPORTA. Imamo i 18 seniorskih ekipa u kojim nastupaju mnoga poznata fudbalska imena. Došli smo do šesnajstine finala. Do sada je ispala samo jedna ekipa. U toku nastavka takmičenja 30. januara od 13 sati sledi sitem direktnog ispadanja, iz daljeg toka takmičenja, po izgubljenoj utakmici. Drago nam je da smo na jednom mestu okupili oko 360 takmičara, koji se bore za trofej pobednika, najboljeg strelca….”- kaže profesor Radovan Gardašević

Gardašević je  istakao da je turnir nastao sa idejom da promoviše amaterski sport i fudbal ne samo u Bačkoj Topoli nego u opštini i šire. Tradicija amaterskog fudbala u našem gradu neguje se i čuva, a tome je turnir tokom minulih godina, veoma doprineo , naglasio da je turnir nastao sa idejom da se ovaj zimski period iskoristi kao, pripremni za ekipe, mnoge aktivne spotiste ali i kao mesto gde će se okupiti brojni amateri i ljubitelji lopte.  U ulozi jednog od glavnih organizatora ( čuvara dečijeg sporta) se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima turnirima, sudijama organizaciji i novinarima koji već dugo godina prate turnir. Podsetio na sve koji su učestvovali u njegovoj dosadašnjoj pripremi i zahvalio se opštini na podršci i organizaciji. Rekao je da se na turniru insistira na fer igri i regularnosti takmičenja i da će se na terennu u sali “Čaki Lajoša” narednih petnaestak dana dana odigrati vekiki broj utakmica.

You May Also Like

More From Author