“ZA BOLJU BAČKU TOPOLU” IGRAČKE I SLATKIŠI

Estimated read time 2 min read

Članovi udruženja građana “Za bolju Bačku Topolu”, su minule godine, organizovali više akcija, povodom  novogodišnjih praznika, za najmlađe stanovnike  opštine. Predškolskim ustanovama, dodeljen je veliki broj igračaka, didaktičkih sredstava , sportskih rekvizita i slatkiša.

Inače udruženje građana “Za bolju Bačku Topolu” je nevladina i nedobitna organizacija koja deluje na području opštine Bačka Topola. Njihov rad je primarno baziran na socijalnoj zaštiti i socijalnom preduzetništvu. Članovi teže da obiđu različite starosne kategorije u različitim institucijama i obezbede im bolje uslove rada i funkcionisanja. Program strogo prate a osmišljavaju ga prema dosadašnjem iskustvu i prateći nova dešavanja i situacije unutar naše opštine.

U sklopu planiranih obilazaka objekata predškolske ustanove “Bambi” 20. decembra su obišli vrtić u Njeguševu i grupu na Krivaji. Oslušnuli su potrebe zaposlenih i dece i donirali vredne igračke,  didkaktička sredstva i sportske rekvizite sa željom da unaprede deo vaspitno – obrazovnog rada.

  1. decembra je Deda Mraz posetio decu  “malog grada” i podelio novogodišnje paketiće.

Ove godine je Turistička organizacija Bačke Topole organizovala manifestaciju “Zimske čarolije” u saradnji sa Domom kulture u trajanju od tri dana. Deca predškolsog uzrasta i iz nižih razreda osnovne škole kitila su jelku sa busenom na prostoru iza biblioteke uz prigodan program. Jelke su ocenjivali članovi žirija i dodeljivali jednu nagradu. Publika je bila u prilici da glasa za najlepšu jelku, tri dana,  broj glasova je odredio dobitnika druge nagrade.

Udruženje građana “Za bolju Bačku Topolu”  je sponzorisalo nagradu stručnog žirija i nagradu publike kao i slatkiše koje je Deda Mraz delio posetiocima. 22. decembra je održano proglašenje pobednika i tom prilikom su članovi udruženja dodelili nagrade u vidu likovnog materijala za predstavnike pobedničkih ekipa.

Članovi udruženja privode godinu kraju sa zadovoljstvom jer su obradovali sugrađane i učinili život bar za nijansu lepšim. Želja aktivista je da i narednih godina sprovedu kvalitetne akcije kao i da delovanje prošire kroz učestvovanje na konkursima i projktima. 

You May Also Like

More From Author