Loading

wait a moment

“ZA BOLJU BAČKU TOPOLU” IGRAČKE I SLATKIŠI

Članovi udruženja građana “Za bolju Bačku Topolu”, su minule godine, organizovali više akcija, povodom  novogodišnjih praznika, za najmlađe stanovnike  opštine. Predškolskim ustanovama, dodeljen je veliki broj igračaka, didaktičkih sredstava , sportskih rekvizita i slatkiša.

Inače udruženje građana “Za bolju Bačku Topolu” je nevladina i nedobitna organizacija koja deluje na području opštine Bačka Topola. Njihov rad je primarno baziran na socijalnoj zaštiti i socijalnom preduzetništvu. Članovi teže da obiđu različite starosne kategorije u različitim institucijama i obezbede im bolje uslove rada i funkcionisanja. Program strogo prate a osmišljavaju ga prema dosadašnjem iskustvu i prateći nova dešavanja i situacije unutar naše opštine.

U sklopu planiranih obilazaka objekata predškolske ustanove “Bambi” 20. decembra su obišli vrtić u Njeguševu i grupu na Krivaji. Oslušnuli su potrebe zaposlenih i dece i donirali vredne igračke,  didkaktička sredstva i sportske rekvizite sa željom da unaprede deo vaspitno – obrazovnog rada.

  1. decembra je Deda Mraz posetio decu  “malog grada” i podelio novogodišnje paketiće.

Ove godine je Turistička organizacija Bačke Topole organizovala manifestaciju “Zimske čarolije” u saradnji sa Domom kulture u trajanju od tri dana. Deca predškolsog uzrasta i iz nižih razreda osnovne škole kitila su jelku sa busenom na prostoru iza biblioteke uz prigodan program. Jelke su ocenjivali članovi žirija i dodeljivali jednu nagradu. Publika je bila u prilici da glasa za najlepšu jelku, tri dana,  broj glasova je odredio dobitnika druge nagrade.

Udruženje građana “Za bolju Bačku Topolu”  je sponzorisalo nagradu stručnog žirija i nagradu publike kao i slatkiše koje je Deda Mraz delio posetiocima. 22. decembra je održano proglašenje pobednika i tom prilikom su članovi udruženja dodelili nagrade u vidu likovnog materijala za predstavnike pobedničkih ekipa.

Članovi udruženja privode godinu kraju sa zadovoljstvom jer su obradovali sugrađane i učinili život bar za nijansu lepšim. Želja aktivista je da i narednih godina sprovedu kvalitetne akcije kao i da delovanje prošire kroz učestvovanje na konkursima i projktima.