POKLON PAKETI “ZA BOLJU BAČKU TOPOLU”

Estimated read time 2 min read

I u 2018. godini udruženje građana “Za Bolju Bačku Topolu” nastavlja sa akcijama darivanja najmlađih. Uz  saradnju sa Domom kulture opštine Bačke Topole i Turističkom organizacijom Bačke Topole dana 06.02.2018. članovi udruženja  i predstavnici navedenih institucija obišli su grupu Voćkice u Tomislavcima iz predškolske ustanove “Bambi”.

U želji da detinjstvo mališana i iz prigradskih naselja učine što boljim, a sledeći plan i program udruženja članovi su se konsultovali sa vaspitačicom po pitanju potrebnih sredstava ili materijala za kvalitetniji i sveobuhvatniji vaspitno – obrazovni rad. Poklon paket je sadržao didaktička sredstva za razvoj početnih matematičkih pojmova za rešavanje logičko – matematičkih problema.  Šrafovi konstruktori, konstruktor karike i potkovice namenjene su osnaživanju motoričkih sposobnosti dece. U cilju jačanja grube motorike šareni padobran će služiti tokom aktivnosti fizičkog vaspitanja. Padobran već postaje sastavni deo svakog paketa koji se donira jer ima višetruku namenu i pričinjava veliko zadovoljstvo. Želja vaspitača je bila da obogate takvozvane kutkove u unutrašnjem prostoru radne sobe te su dobili market kolica sa pratećim elementima. Slova azbuka će prevashodno budućim školarcima pomoći u prepoznavanju slova i omogućiti bolju pripremljenost za školu. Didaktička igra “Ljudsko telo” će deci omogućiti da objedine znanja o svom organizmu i o telesnoj šemi.

Voćkice su goste dočekale u radnoj atmosferi i podsetili zašto je detinjstvo bajkovito i da je dečiji osmeh briga svih. Gosti su napustili prostorije vrtića uz mnoštvo lepih utisaka i poželeli deci i vasitačici da igračke i didaktička sredstva koriste na radost i veselje.

You May Also Like

More From Author