PODELJENO PUNO PARA, KAKO KOME, NAJVIŠE SVOJ SVOME

Estimated read time 1 min read
Opština Bačka Topola ove godine izdvojila sredstva za podršku 114 udruženja građana.

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder potpisao je  ugovore o podršci 114 udruženja građana u ukupnom iznosu 15.110.000 dinara. Ovim sredstvima će se sufinansirati privredni razvoj, socijalna i dečja zaštita, kultura, izdavanje knjiga i monografija, štampani mediji, organizacije koje se bave zaštitom životne sredine kao i crkve, za njihov rad i realizaciju programa.

Rekorderi po primljenim iznosima su, BETEŽDA, sa 2,5 miliona dinara , Asocijacija za razvoj opštine , 1,65 miliona i SPC BAJŠA sa 1 milion dinara. Potom slede CIVIL sa 850.000 dinara, NADJAPATI KUKAC PETER sa 450.000 dinara i URKO sa 370.000 dinara. Ostali su zadovoljeni sa iznosima od 10.000 do 50.000 dinara.

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder kaže da ovi iznosi nisu niži nego prošle godine i da srazmerno rastu povećanjem budžeta. To je dobra vest za sve i smatram da ćemo i nadalje tako raditi – dodao je prvi čovek Bačke Topole. On je posebno istakao svoje zadovoljstvo što su prošle godine svi pobednici na konkursu uspeli da podnesu obračune utrošenih sredstava na za to predviđen način.

You May Also Like

More From Author