VLADIMIR BATEZ NAJVIO IZGRADNJU SPORTSKE HALE U BAČKOJ TOPOLI

Estimated read time 3 min read

U prisustvu učenika, danas je u osnovnoj školi “Čaki Lajoš”svečano otvoren i predat na korišćenje moderan košarkaški teren. Vrednost ugovorenih radova na njegovoj rekonstrukciji, postavljanju tartan podloge, iznosila je oko dva miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sufinasirao je radove a  lokalna samouprava je obezbedila sredstva za projektnu dokumentaciju.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je da su građani  Bačke Topole danas dobili možda jedan od najlepših košarkaških terena u Severnoj Bačkoj. Istovremeno je najavio mogućnost da u naredne dve godine Bačka Topola, dobije sportsku halu finansiranu sredstvima Pokrajinske Vlade.

„Razvoj sportske infrastrukture jedan je od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u AP Vojvodini. U 2017. godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture u Vojvodini izdvojio 86 miliona dinara za 20 otvorenih terena ovog tipa. Sekretarijat za sport ima inicijativu da , do kraja mandata, u svim opštinama koje nemaju sportsku halu obezbedi sredstva za izgradnju ovih objekata. Medju njima je i Bačka Topola pa je vreme da se spreme projekti i počne gradnja.“ rekao je Batez i dodao da školske sale, ne mogu biti centralno mesto dogadjanja sportskih klubova već da za to treba obezbediti sportske dvorane.

„Stvaranje najboljih mogućih uslova za bavljenje dece i omladine sportom, trajno je opredelenje opštinske vlasti, i mi na ovaj način želimo da damo značaj fizičkom vaspitanju dece, sportu i zdravom životu uopšte. Nekad ruinirani sportski tereni, danas su uz podršku Pokrajinske vlade sanirani, te očekujemo da će to značajno povećati broj zainteresovanih za sport. To nam je svima u opštem interesu, jer će ubuduće da se poboljša kvalitet nastave, doprinećemo razvoju školskog sporta, ali i razvoju sporta uopšte”- rekao je Nemanja Simović, poverenik SNS-a za Bačku Topolu.

Predsednik Skupštine opštine Saša Srdić   je napomenuo da je realizovan veoma bitan projekat kojim su stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih, koji su budućnost Bačke Topole.

„Ovo je pravi primer kako će se i svi naredni  projekti realizovati na teritoriji naše opštine, a to je po najvišim standardima, zato što naši sugrađani to zaslužuju“, rekao je Ognjen Despotović, član opštinskog veća u resoru sporta i dodao da se obnavljanjem košarkaškog terena šalje poruka omladini da su košarka i sport veoma važni, pre svega u njihovom sociološkom razvoju, jer podstiču timski duh i zajedništvo u postizanju rezultata.

Zorica Malcko, direktorica OŠ “Čaki Lajoš” objasnila je da je ostari teren radjen još šezdesetih godina te da je obnova postojećih i gradnja novih sportskih terena i sportskih objekata izuzetno važna, jer je upravo bavljenje sportom najbolji način za stvaranje zdravih i uspešnih ličnosti.

Pokrajinski sekretar za sport, Vladimir Batez, obišo je sportske terene u oš “Nikola Tesla”, balon salu Poljoprivredne škole i terene u izgradnji , fudbalske akademije.

 

You May Also Like

More From Author