UROŠ , IZ BAČKOTOPOLSKE KASARNE, SPASAO ŽIVOT DEČAKU IZ SAOBRAĆAJKE

Uroš Ždera u Ministarstvu odbrane

Prema pisanju RTV-a, ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je desetara Uroša Ždera, vozača vojnog saniteta iz Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske iz Bačke Topole, koji se juče hrabro poneo spasavajući život dečaku povređenom u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Novi Sad – Subotica, kod mesta Stari Žednik.

Nakon udesa kamiona i automobila marke “audi” austrijskih tablica, u kojem su stradala trojica muškaraca, na mesto nesreće naišao je desetar Ždero u vozilu vojnog saniteta.

“Vozeći u pravcu Subotice, od saobraćajnog policajca saznao sam za težak udes na putu i za povređenog dečaka. Ni trenutka se nisam dvoumio. Pretičući kolonu vozila uspeo sam da dođem do mesta nesreće, smestim dete koje je bilo u nesvesnom stanju u vozilo i pojurim prema bolnici. Čini mi se da nikada nisam brže vozio u želji da spasem jedan mladi život”, objašnjava desetar Ždero.

Dodao je da je dečak povremeno, kad se budio, plakao, a da je najgore bilo što nije bilo jasno koje je povrede zadobio, s obzirom da su njegovi saputnici preminuli na licu mesta.

“Strahovao sam da možda ima unutrašnje krvarenje i da neću stići na vreme do najbliže bolnice. Srećom, stigli smo na vreme”, priča desetar.

Kad je završio posao, desetar kaže da je odmah otišao u Opštu bolnicu, gde je saznao da je stanje povređenog dečaka stabilno.

Na prijemu ministar Vulin je izjavio da je ponosan na desetara Ždera, ali da je još važnije što je “na plemenitog desetara ponosna i Srbija kao što je ponosna na svakog pripadnika vojske”.

“Svaki pripadnik Vojske Srbije uradio bi isto… Kada vidite naše uniforme na ulicama, u svakodnevnom životu, uvek znate da je pomoć tu i da je red i zakon tu”, rekao je ministar i dodao da ovaj primer dobro ilustruje potrebu da vojska bude deo svakodnevnog života.

Za plemeniti podvig, ministar Vulin je desetara Ždera nagradio sedmodnevnim boravkom s jednim članom porodice u hotelu “Omorika” na Tari.

Zamenik komandanta Prve brigade Kopnene vojske pukovnik Radovan Gajić, takođe, poručuje da su pripadnici vojske ponosni na svog kolegu.

“Uroš je profesionalni pripadnik Vojske Srbije na dužnosti vozača. Svakodnevno je na putevima i bio je u sličnim situacijama, ali za konkretnu situaciju, kao što je ova, nije imamo takvo iskustvo. Sigurno da je postupio na način kako bi postupio svaki pripadnik Vojske Srbije. Ono što je uradio služi na ponos kako njemu lično, tako i Prvoj brigadi iz čijeg je sastava”, rekao je Gajić.

You May Also Like

More From Author