U BAČKOJ TOPOLI SITUACIJA NEPOVOLJNA SA TENDENCIJOM DALJEG POGORŠANJA-DVA PACIJENTA NARESPIRATORU

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica na dan 20. jula, od početka epidemije zabeleženo je 50 zaraženih iz Bačke Topole, trostruko je više u Subotici i samo 5 u Malom Idjošu

Veći broj zaraženih COVID-om 19 u Srbiji nego prethodnih sedmica, nakon prvobitnog epidemiološkog smirivanja krajem maja, doveo je do različitog tumačenja stručnjaka u vezi sa preduzetim merama i trenutnom situacijom u vezi sa korona virusom.

Međutim, ono u čemu se , epidemiolozi Branislav Tiodorović i Zoran Radovanović, slažu je da je oprez i dalje od presudne važnosti.

“Nema razloga za paniku zbog nešto većeg broja zaraženih korona virusom u Srbiji nego prethodnih par sedmica, ali je potreban oprez” izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović, član republičkog Kriznog štaba za borbu protiv korona
Prema izveštaju subotičke Opšte bolnice od 20. jula, u Kovid delu bolnice nalazi se ukupno 77 pacijenta. Od toga, šest pacijenata nalazi se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, a dva pacijenta srednje životne dobi su u teškom stanju na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji odnosno respiratoru. Svi ostali hospitalizovani pacijenti su stabilnog kliničkog stanja. U poslednja 24 sata, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 23 pacijenta, od kojih je 14 zadržano na bolničkom lečenju. Tokom predhodnog dana 10 pacijenata je u dobrom opštem stanju otpušteno sa bolničkog lečenja na dalju kućnu izolaciju i praćenje.
Kako se ovih dana može videti u Bačkoj Topoli, građani se uglavnom ponašaju odgovorno. Maske nose u trgovinama i na pijacama, nose gotovo svi, gosti u kafeima i restoranima sede bez zaštite, dok među šetačima ljudi vodi računa o distanci.
Neki odBačkotopolčani, sa kojima je BT public razgovarao u centru grada, rekli su da su čuli da i dalje ima više zaraženih svakog dana.
Iz bačkotopolskog doma zdravlja obaveštavaju da je radno vreme COVID ambulante svakodnevno od 7 do 19 časova. Ambulanta se nalazi na adresi Svetog Stefana 1, centralna zgrada doma zdravlja. Brojevi telefona na kojima se zakazuju pregledi su 024 773 193 i 065 961 6626. COVID ambulanta je namenjena svim pacijentima sa respiratornim tegobama u vidu kašlja, povišene telesne temperature, curenje nosa i simptoma koje su sumnjive na COVID 19.




You May Also Like

More From Author