BAZENSKI KOMPLEKS BIVŠEG VENUSA POSUSTAJE PRED CILJEM

Ukupna vrednost radova, na izgradnji novog bazenskog kompleksa, na mestu starog “Venusa”, u Bačkoj Topoli, biće 810 miliona dinara. Fazno ulaganje i fazna izgradnja. Radovi odmiču, ipak da li se nazire skori kraj, sve češće se pitaju gradjani. Kraj radova, najavljen za završetak 2019, onda produžen za mart 2020. godine davno je “probijen”. Sada, se “šacuje”, sezona 2021 ali stručnjaci izražavaju sumnju da bazeni mogu zaživeti ovoga leta.

Projektovani izgled bazenskog kompleksa

RAČUNICA POKAZUJE -Prva faza gradnje košta 446 miliona dinara. U drugoj fazi se radi mašinsko i infrastrukturno opremanje za početak funkcionisanja, što znači za unutrašnje opremanje potrebno je dodatnih 360 miliona dinara, koji se odnose i na spoljašnje uređenje, što zajedno čini 810 miliona”.

Prvi zastoj na radovima uzrokovan je nestabilnim zemljištem. Tada nam je u u opštinskom rukovodstvu rečeno da je želja izgradnja stabilanog i čvrstog objekata koji se ne gradi za bilo koju predstojeću izbornu kampanju već da decenijama služi našim sugrađanima. Iz tog razloga postavljeno je, 205 sipova, na dubinu od 13 do 15 metara kojitreba da garantuju stabilnost objekta, što je prvi put pomerilo dinamiku radova.

Ukupna vrednost radova, na izgradnji novog bazenskog kompleksa, na mestu starog “Venusa”, u Bačkoj Topoli, biće 810 miliona dinara. Fazno ulaganje i fazna izgradnja. Radovi odmiču, ipak da li se nazire skori kraj, sve češće se pitaju gradjani. Predvidjeno je da se postave dva bazena: jedan dimenzija 25×16 metara, a drugi 8×16 metara. Pored većeg bazena bi se postavila manja tribina. Pored toga, izgradio bi se i manji, okrugli bazen koji bi bio napunjen termalnom vodom i moguće dodatni velnes sadržaji. Kraj radova, najavljen za završetak 2019, onda produžen za mart 2020. godine davno je iza “probijen”. Sada se “šacuje” sezona 2021 ali stručnjaci izražavaju sumnju da bazeni mogU zaživeti ovoga leta.

Gradjani sa nestrpljenjem očekuju da se bazenski kompleks privede kraju , kako bi mogli uživati blagodeti vodenih ugodjaja, koje su , kako kažu, u medjuvremenu obezbedili , za sebe, gradjani susednih sela Pačira, Stare Moravice, Bajše…

You May Also Like

More From Author