IMA SE MOŽE SE – ZA JEDNO POPODNE KOŠARKE VIŠE OD POLA MILIONA POTROŠILA OPŠTINA BAČKA TOPOLA

Nakon uspešnog i posećenog turnira u centru Subotice, karavan basket 3×3 Roda Prvenstva Srbije nastavljen je u Bačkoj Topoli, 23 jula. Gradjani kažu da vole košarku ali i da se ovaj turnir može upisati u Ginisovu knjigu rekorda o brzini potrošnje novca za jedno popodne. Izvori Bt Public newsa, potvrdjuju da je za popodne odnosno od 11 časova pa do 20 sati potrošeno više od pola miliona dinara, za igru, koju je posmatralno nekoliko stotina gledalaca . Pitanje koje se sve šešće čuje, da li je ovo sportsko nadmetanje, zaista, u sferi prioriteta opštinske potrošnje.

KAKO JE POTROŠENO 540.000 dinara, za desetak sati igre, bilo je pitanje za sportske znalce. Evo i odgovora. Kalkulacija je jasna , podloga za igru se iznajmljuje za 198.000,00 dinara. Igrano je na dve podloge, dakle 396.000,00. Fond nagrada je 120.000,00. To je jedno od objašnjenja koji se okvirno uklapa u ovu cifru.

Te cifre jesu prisutne u sportskoj javnosti, posebno medju klubovima koji o ovoj cifri mogu da sanjaju , za celugodišnji rad. Tako da je pomalo nejasno, javlja nam francuska sobarica, zbog čega bi uopšte obaveštavali javnost , koliko šta košta. Tu je jedino bitno da znaju gradjani, da manifestacije mnogo ozbiljnijeg nivoa, koje okupe i po nekoliko hiljada gradjana iz celog regiona, za svoj rad, ne dobijaju ni jednog jedinog dinara iz budžeta. Pitanje je da li nam je to cilj, koji će nam na duži rok doneti boljitak. Ideja vodilja, možda je, da plivamo i da ne potonemo, ne mora se znati ko i koliko troši. Da se do kraja godine dokopa još nekih para, koje će, možda, svima donet boljitak. I da uz to zadovoljimo apetite lokalne političke nomenklature.

Ima i mišljenja da je na Manifestacionom trgu manifestovana ekpresna potrošnja novca i da je cifra o kojoj se priča znatno veća a evo i konkretnije za šta je dato toliko novca gradjana Bačke Topole. Košarkaški savez Srbije uz pomoć regionalnih košarkaških saveza, a uz sponzorsku pomoć kompanije RODA, domaćin preko 30 turnira u različitim gradovima a ove godine je debitant Bačka Topola u okviru „3×3 RODA Prvenstva Srbije“ čiji pobednik dobija „kartu“ za učešće na FIBA World Tour Masters turniru (pored ove nagrade za pobednika određeni tuniri pobednicima donose učešće na FIBA 3×3 Challenger turnirima).

You May Also Like

More From Author