PREDSEDNIK SATMARI ČESTITAO USKRS

PREDSEDNIK OPŠTINE BAČKA TOPOLA ADRIJAN SATMARI


Vaskrs je najveći hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život — vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka.

U prazničnoj čestitki gradonačelnik Adrijan Satmari uputio je poruku svima koji od danas obeležavaju Vaskrs.

Poštovani građani!
Verujem da će ove godine više nas moći da provede Vaskršnje praznike u krugu šire porodice, drugačije nego što je to bilo lani, kada smo bili pod kovidom. Uspeli smo da suzbijemo epidemiju, proživeli smo teška vremena, ali danas se suočavamo sa novim i novim izazovima u svetu. Neka Uskrs, kao dan istinske radosti, donese mir i blagostanje vama i vašim bližnjima. Zdravlje treba da ostane naš glavni saputnik u ovim teškim i izazovnim vremenima, koja ćemo zajedničkim snagama prebroditi. Praznik Hristovog uskrsnuća poziva na ljubav među ljudima, jedinstvo i solidarnost, oplemenjujući svakoga i pozivajući nas da zajedno gradimo društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije.


Pokušavajući da pronađemo svoj unutrašnji mir ovih prazničnih dana , obnovimo naše duše atmosferom slavlja, ljubavi i vere. Neka nam buđenje prirode i prvi sunčevi zraci proleća daju snagu i zamah.
U ime svojih kolega i sebe želim blagoslovene Uskršnje praznike, svim našim sugrađanima!
Adrijan Szatmari, predsednik opštine Bačka Topola

You May Also Like

More From Author