KAD REZULTAT NIJE BITAN A POBEDI SPORT I HUMNOST

. Sport može biti uzor kako izaći iz krize“. razmišljanje pokretača, spotske priče – Nemanje i Djordja Jerkovića iz Karadjordjeva i Mirka Spasojevića iz Tomislavaca.

Na temelju starog nikla mladost

Bio je to svejevrsni sportski hepening ispunjen emocijama i pozitivnom energijom Nedavni susret, fudbalera FK „Solunca“ i FK „Tomislavca“, odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 14. kola odigranom na stadionu „Jovan Jerković Joca“ , u Karađorđevu pred više od 700 gledalaca. Lepoti sportskog i prijateljskog doživljaja prisustvovale su brojne sportske legende iz regiona. Razlog više za gromoglasne apluaze, osmehe, uprkos povremenoj kiši, ali i i potvrdu da entuzijazam može da podigne poput feniksa, nešto ugašeno, pre nekog vremena , vine ga spektakularno, pokazno, kako se bori za sport i budućnost nekih novih pokolenja.

Sport je život, nešto što povezuje ljude. Mi svi sa ovog podneblja volimo da se takmičimo, pogotovo smo predodređeni za kolektivni sport. Generalno, sport vas uči kako da pobeđujete i kako da se dignete nakon neuspeha. A mislim da smo na žalost u našoj istoriji svi zajedno to proživljavali na ovim prostorima. Sport može biti uzor kako izaći iz krize“. razmišljanje pokretača, spotske priče – Nemanje i Djordja Jerkovića iz Karadjordjeva i Mirka Spasojevića iz Tomislavaca.

Tradicionalno, bila je to prilika da se, pre svega, sportski prijatelji ponovo okupe i evociraju uspomene na vremena kad su publiku dizali na noge.

Kako je rekao jedan od posmatrača, dugogodišnji spotski radnik, profesor Radovan Gardašević.

Ovo je zaista skup mladih sportista i svakome je čast da budeo deo ovoga. Ujedno imaš priliku da vidiš neke prijatelje koje dugo nisi video, da vidiš Kardjordjevo, sredjen fudbalski tere, gde te isto vežu lepe uspomene, gde si uvek imao i sportske doživljaje i dobro se zabavljao. Naravno, presrećan sam zbog priznanja i zbog prilike da posle dugo vremena vidim mladu fudbalsku ekipu na terenu. Uvek sam se ugodno osećao ovde, tako je i ovom prilikom. Sport je uvek spajao, a ne razdvajao ljude a to su potvrdili obe ekipe i iz Tomislavaca i iz Karadjordjev i želim im još mnogo ovakvih sureta u kojim je nerešen rezultat potvrdio da su sportski entuzijasti pobednici i da je manje važan rezultat a više volja koja najvljuje novo vreme fudbala iz ova dva mesta.”

To je pravi primer onako kako treba sportista da se ponaša. Mi smo prijatelji od malih nogu i sa svojim životima i sa svim oni što je bilo jednostavno znamo da oprostimo, zaboravimo i mislim da je u suštini sport u ovom reonu ta sajla koja vuče prema dobrobitu i onom humanom. Smatram da bi svi trebalo da se ugledaju na sport i na ponašanje sportista. Kad bi svi političari u suštini gledali kako se sportisti ophode jedni prema drugima mislim da ne bi bilo ovoliko problema.“- veli Ilija Bursać

KARADJORDJEVO je prepoznato kao mesto sporta, selo mladih, sportista. Trudili su se naši sugradjani da našim sportistima obezbede što bolje uslove za rad i možemo da kažemo da je Karadjordjevo danas među nekoliko što se tiče infrastrukture. Sportisti se odužuju na pravi način. Nastavićemo da ulažemo u sport i nadam se da ćemo napredovati sa svojim podmlatkom na tradicijama stare fudbalske slave.”-kaže predsednik Saveta MZ Marina Popović

Ovo je još jedan dokaz koliko je sport važan, koliko spaja ljude i koliko sa sobom donosi dobre i pozitivne energije. Mislim da bi svi trebalo da dajemo podršku ovakvim sportskim projektima. Uvek biti uz ovakve projekte i na kraju krajeva družiti se. I ne samo prenositi dobru energiju nego zaista slati poruke mladim generacija sportista koji žele da postanu jednog dana šampioni“- rekao je Gardašević

You May Also Like

More From Author