SAMO UJEDINJENI DOSTOJNO PREDSTAVLJAMO SRPSKI NAROD

Na , trećoj izbornoj skupštini Saveza srpskih udurženja Severnobačkog okruga odlučeno je da novi predsednik Upravnog odbora bude Miroslav Karan, a predsednik Skupštine Ilija Maravić.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je juče Izbornoj skupštini Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga. Biranim rečima se obratio delegatima-
“Čast mi je što sam sa vama večeras, kada obavljate važan posao izbora vaših organa i kada delite zadatke i poslove u okviru vaše organizacije.Od 2014. ovaj Savez je uradio mnogo toga važnog za srpski narod u Subotici.
Na tome želim večeras da vam se zahvalim.
Takođe moram, pošto tih osam godina rada i veliki rezultati obavezuju, da vas pozovem i zamolim da nastavite rad. Da u tradicijama svih naših zavičaja nađemo najpre ono što nas povezuje i negujemo jedinstvo, jer samo zajedno i ujedinjeni možemo da nastavimo da imamo tako značajnu manifestaciju kakvi su „Zavičajni dani“.
Samo ujedinjeni možemo dostojno da predstavljamo srpski narod u našem gradu.
Aktivnosti svih pojedinačnih udruženja su veoma važne ali to nam ne vredi ništa bez jačanja veze koja jeste ovaj Savez i bez zajedničkih aktivnosti i projekata.

“Kao gradonačelnik to očekujem od onih koji su izabrani večeras, da neguju slogu, jedinstvo, bratsku ljubav i solidarnost među udruženjima i da Savez ostane reprezentativan predstavnik srpskog naroda u Subotici, koji će sa ponosom izlaziti pred naše sugrađane drugih vera i nacionalnosti, sa svojim doprinosom i svojim vrednostima, kojima smo i mi Srbi oplemenili naš grad.- rekao je Bakić

You May Also Like

More From Author