STEFANOVIĆ OBIŠAO PRIPADNIKE PRVE BRIGADE U BAČKOJ TOPOLI

Ministra Stefanovića u kasarni “Bačka” dočekao je komandant Prve brigade brigadni general Zoran Nasković, koji ga je informisao o stanju u jedinicama razmeštenim u garnizonu Bačka Topola.

Povodom posete STEFANOVIĆ je na svom Instagram nalogu napisao da je ponosan našu vojsku i da je prilikom posete želeo da čuje kako naša artiljerija i mehanizovana pešadija vide dalje pravce jačanja naše vojske.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao jepripadnike jedinica Prve brigade Kopnene vojske u Bačkoj Topoli i istakao da će se država truditi da u narednom periodu ove jedinice opremi i novim naoružanjem, od “korneta” do oklopnih transportera tipa “lazar” i “miloš”, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministra Stefanovića u kasarni “Bačka” dočekao je komandant Prve brigade brigadni general Zoran Nasković, koji ga je informisao o stanju u jedinicama razmeštenim u garnizonu Bačka Topola.

“Ponosan na našu vojsku”

-Naša Prva brigada svakoga dana izvršava redovne zadatke na zaštiti naše države. Danas sam imao priliku da vidim koliko su pripadnici naše Prve brigade vredni ljudi, a hteo sam i da ljudi u Srbiji vide kako izgleda jedan običan dan u životu i radu naših vojnika, kada nismo na poligonima i na vežbama, već kada u kasarni radimo na redovnom održavanju naših artiljerijskih oruđa, kada se obučavamo za upotrebu raketa tipa “maljutka” na trenažerima – rekao je ministar Stefanović, saopštilo Ministarstvo odbrane.

Ministar je prisustvovao obuci operatora i obišao park tehničkih sredstava, gde mu je predstavljen način održavanja tehnike u naoružanju jedinica u kasarni “Bačka”, kao i pravoslavni i rimokatolički bogoslužbeni prostor.

“Ponosan na našu vojsku! Na ljude koji se ne povlače i ne odstupaju kada je teško, koji su uvek i svim srcem tu za Srbiju! Danas sam obišao pripadnike naših jedinica razmeštenih u garnizonu Bačka Topola. Želeo sam da čujem kako naša artiljerija i mehanizovana pešadija vide dalje pravce jačanja naše vojske”, napisao je ministar Stefanović po završetku obilaska na svom Instagram nalogu

You May Also Like

More From Author