BAČKA TOPOLA NA MEDJUNARODNOM SAJMU TURIZMA, KINA POČASNI GOST

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ od 23. do 26. februara 2023. godine u halama 1, 1A i 4 učestvuje oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Medju njima i turistička organizacija iz Bačke Topole.

44. MeđunarodnI sajm turizma u Beogradu

“Turistička organizacija opštine Bačka Topola je posebna organizacija koja je osnovana u cilju valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti, kao i razvoja turizma na teritoriji  opštine Bačka Bačka Topola i planiranja, kordinacija i upravljanje turističkim aktivnostima. Turistička organizacija opštine Bačka Topola, gde je osnivač Opština bavi se svim aktivnostima vezanim za unapređenje i razvoj turizma lokalne zajednice. Uvek smo na licu mesta da prezentujemo lepote i vrednosti naše opštine na manifestacijama poput ove gde je ove godine Kina počasni gost.”- kaže, direktor Marina Popović .

prijateljska saradnja

Popovićeva je istakla da je ambasador Jiang Ju, specijalni predstavnik za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, rekao je da je kulturna i turistička saradnja most međuljudske razmene i međusobnog poverenja, kao i važna konotacija saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Zahvaljujući mehanizmu „saradnje“, broj kineskih turista u zemlje CIE se u protekloj deceniji povećao četiri puta, i sada iznosi 30 direktnih letova nedeljno. Ovo je u velikoj meri podstaklo međuljudsku razmenu i turizam između dve strane. Kina i zemlje CIE su bogate kulturnim i turističkim resursima. Ukazala je na njihovo opredeljenje, da će dve strane iskoristiti ovaj Beogradski međunarodni sajam turizma kao priliku da predstave više visokokvalitetnih turističkih proizvoda i usluga koji će zadovoljiti potrebe potrošača svih zemalja, iskoristiti bezvizno putovanje Balkanom za aktivno istraživanje realizacije regionalnih turističkih paketa za kineske turiste i podsticanje trgovine uslugama širenjem turističke saradnje kako bi se olakšala kulturna razmena između Kine i zemalja CIE.

“U dosadašnjim aktivnostima Turistička organizacija Bačka Topola, na planu unapređenja i promocije turizma opštine imala je značajan udeo i po broju nastupa i po utrošenim sredstvima. Za elementarni razvoj turizma u našem regionu, neophodno je da uzimamo učešće u sajamskim manifestacijama, posebno u Ljubljani, Bratislavi, Beogradu, Budimpešti, Berlinu i u Novom Sadu, kao i u mnogobrojnim turističkim manifestacijama širom Srbije kako bi kroz distribuciju štampanih materijala, promociju ugostiteljskih objekata, promociju lokalnih manifestacija i ostalih turističkih vrednosti, našli svoje mesto na turističkoj mapi Srbije a i šire. Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ od 23. do 26. februara 2023. godine u halama 1, 1A i 4 učestvuje oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Sajam turizma će i ove godine predstavlja veliki broj popularnih svetskih destinacija sa sve raznovrsnijom turističkom ponudom, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima. Najnoviji trendovi u međunarodnoj turističkoj industriji, kao i inovativni koncepti i perspektive u razvoju turističkog biznisa biće centralne teme koje će okupiti i poslovne posetioce i ljubitelje putovanja. Mi smo medju njima.”-veli Popovićeva

You May Also Like

More From Author