DR “JANOŠ HADŽI” OBELEŽIO GODIŠNJICU, PRIMER USTANOVAMA U SRBIJI

. U Domu zdravlja rade službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, pedijatrija, ginekologija, konsultativno specijalistička služba u kojoj su oftamologija, ORL, pulmologija, interna medicina i fizijatrija, služba hitne medicinske pomoći. U zgradu za hemodijalizu svakog dana od ponedeljka do subote dolaze pacijenti, njih dovoze vozači Doma zdravlja, retko ko dolazi sopstvenim prevozom. U 9 ambulanti radi se dva puta nedeljno po pola radnog vremena.

PREDSEDNIK OPŠTINE ADRIJAN SATMARI NA OBELEŽAVANJU GODIŠNJICE

Povodom godišnjice Doma zdravlja, u ime lokalne samouprave Opštine Bačka Topola, predsednik Adrian Satmari, položio je venac na spomenik prvog bačkotopolskog lekara. “ Pre svega koristim priliku da čestitam kolektivu Doma zdravlja Dan ove ustanove. Opština Bačka Topola ima izuzetno dobru saradnju sa Domom zdravlja, bez obzira što više ne vršimo osnivačka prava i dalje finansiramo rad ustanove.

Želimo da našim pacijentima približimo celokupan rad Doma zdravlja, koji ima SVE POTREBNE SLUŽBE. Tokom perioda kovida imali smo dosta izazova, ali sam ponosna na lekare, medicinske sestre i tehničare, koji su olakšali samu organizaciju posla, jer nijednog trenutka nisu rekli da neki zadatak neće da urade i uvek su bili na usluzi pacijentima. Ambulante su uvek radile. U 9 ambulanti radi se dva puta nedeljno po pola radnog vremena. Zanovljen je veliki broj aparata, a konstatno se radi i na obnavljanju i modernizovanju ove zdravstvene institucije. U ovoj zdravstvenoj ustanovi jeste 198 zaposlenih od kojih su 154 zdravstveni radnici. U Domu zdravlja rade službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, pedijatrija, ginekologija, konsultativno specijalistička služba u kojoj su oftamologija, ORL, pulmologija, interna medicina i fizijatrija, služba hitne medicinske pomoći.- kaže direktorka Čila Ileš.

Povodom godišnjice Doma zdravlja, u ime lokalne samouprave Opštine Bačka Topola, predsednik Adrian Satmari, položio je venac na spomenik prvog bačkotopolskog lekara.

“ Pre svega koristim priliku da čestitam kolektivu Doma zdravlja Dan ove ustanove. Opština Bačka Topola ima izuzetno dobru saradnju sa Domom zdravlja, bez obzira što više ne vršimo osnivačka prava i dalje finansiramo rad ustanove. Prošle godine smo otvorili ambulantu II u Bačkoj Topoli što smatram izuzetno važnom investicijom, zatim ove godine, nabavili smo novo sanitetsko vozilo za potrebe službe hitne pomoći, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno 6,6 miliona dinara. Finansirali smo i rekonstrukciju sistema grejanja u Domu zdravlja u Bačkoj Topoli, za ove namene izdvojili smo 10 miliona dinara, a za zamenu kotlarnice u ambulanti u Novom Orahovu, još dodatnih milion dinara. Pored ovih investicija Opština Bačka Topola finansira i rad seoskih ambulanti, u svakoj mesnoj zajednici u našoj opštini, takođe finansiramo i prevoz pacijenata sa infartkom do Sremske Kamenice. Opština Bačka Topola ima nameru da u što većoj meri doprinese razvoju zdravstvene zaštite stanovništva. “ – pojašnjava Satmari.

You May Also Like

More From Author