BAČKA TOPOLA – DANI PIVA, AUTO FESTIVAL PA SELJAČKA OLIMPIJADA

Gradski čelnici najavili i ispratili pozivare koji ulicama grada pozivaju na “Dane piva” u BAČKOJ TOPOLI – novi termin i nova koncepcija

Tradicionalno, uoči početka najveće gradske manifestacije, na BAČKOTOPOLSKE ulice krenuli su pozivari da pozovu bačkotopolčane na “Dane piva”koji će biti održani od 4. do 5. avgusta.

 Minulih dana imali smo i svojevrsnu uvertiru za “Dane piva” na bačkotopolskom jezeru takozvanom roštiljijadom i verujem da će novi termin, ali i interesovanje izvođača i posetilaca sa strane doprineti još većoj posećenosti – rekao je gradonačelnik Adrijan Satmari.

 Zahvalio se svima koji učetsvuju u organizaciji manifestacije i sugrađanima poželeo da naredni dani proteknu u dobrom veselju uz dobre vremenske prilike, a da gosti iz drugih sredina odu sa dobrim utiscima.
– Verujem i da će u narednim godinama, kako se Bačka Topola razvija i kako ekonomski jača i manifestacija beležiti još bolju posetu, kako domaćih tako i gostiju iz inostranstva i najavio Auto skup sa više od 200 automobila izregiona i 20. avgusta tradicionalnu “Seljčku olimpijadu, koja predhodi manifestacijama Dana Bačke Topole u septembru.–

“Auto okupljanje u Bačkoj Topoli, U NEDELJU 6.AVGUSTA, je prilika za ažuriranje ličnog i profesionalnog znanja zahvaljujući bogatom programu ličnih auto radionica i događanja posebno osmišljenih da ugode oku i zantiželji brojnih posetilaca.  Fokus okupljanja, koji je posebno osmišljen za domaću publiku, usredsređen je na različita ključna pitanja za automobilski svet, i ponudio je svim akterima jedinstvenu priliku za učenje i razmenu iskustava. Osim toga, zahvaljujući punoj sinergiji sa sponzorima autoskupu G FORCE je jedinstvena prilika za otkrivanje najnovijih tehničkih inovacija u ovoj branši i nezaboravno iskustvo za sve entuzijaste.”- kaže predsednik kluba Aleksandar Traparić.

Jedinstven je to doživljaj , uživati u različitim stilovima modifikacija ili auto razglasa svetske klase. Minule godine uspeli smo da obezbedimo dolazak auto elite iz Srbije i ovog dela Evrope, naglašava Traparić i dodaje “Sa ponosom možemo reći da smo u Bačkoj Topoli uspostavili regionalni brend okupljanja ljubitelja automobila i ne samo to već i centar širenja tehničke kulture i bezbedne vožnje. To možemo zahvaliti visokoj odgovornosti ljudi koji se bave ovim sportom, koji su slobodno možemo reći medju najdisciplinovanijim, kada je auto sport u pitanju.”

Kao i prošle godine, i ovoga puta, za Seljačku Olimpijadu, ne očekuju se pojedinačne prijave, već timske prijave, a timovi će predstavljati naselja.

Nimrod Tomik, glavni organizator manifestacije, za dnevni list Mađar So, rekao je da je nekoliko vojvođanskih timova već izrazilo interesovanje, a zainteresovano je nekoliko timova iz Mađarske i Transilvanije.

Tog dana održaće se i Festival novog hleba, kada se tradicionalno održava osvećenje hleba u Bačkoj Topoli. U prepodnevnim satima, hleb ispečen od mlade pšenice će u biti osveštan u Rimokatoličkoj crkvi Pohođenje Blažene Device Marije.

Ovog puta biće organizovano i takmičenje u kuvanju, a organizatori će ekipama obezbediti ogrev i meso za pripremu junećeg paprikaša, kao i hleb.Vojvođansku seljačku olimpijadu i ovoga puta organizuju Gazdakör i Udruženje proizvođača Bačka Topola uz podršku lokalne samouprave Bačka Topola, Saveza poljoprivrednih udruženja Vojvodine, fodacije Bethlen Gabor, i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

You May Also Like

More From Author