ANDJELI SEVERA , ANDJELI VELIKOG SRCA I MILOSRDNE DUŠE

 Posle akcije koja je održana u Beogradu 25. januara, a u kojoj se, takoreći, podigla cela Srbija u jednom dobrom delu i humanosti, ove godine smo podelili 1530 paketa od Subotice do Preševa i Bujanovca“, kaže Dejana Draškić, predsednica Udruženja „Anđeli severa“ iz Bačke Topole.

U srcu društvenih mreža pronašli smo inspirativan video o udruženju “Anđeli Severa” iz Bačke Topole, čija se humanitarna priča proširila i do nas! Udruženje svakodnevno pruža podršku socijalno ugroženim porodicama širom Srbije putem solidarne kuhinje i samo tokom prošle godine, podelili su 90.000 obroka bebama i deci s invaliditetom širom Srbije. Donacijom Livsane, paketa sa proizvodima za negu beba, BENU Apoteka pružila je podršku udruženju.

Ovje samo jedan od brojnih donatora koji je animiran i pomogao Andjelima severa da pomognu drugima.

„Kuhinjica postoji od 2022. godine. Trenutno broji preko dve hiljade beba koje su naši korisnici. Prošle godine smo uspeli da podelimo preko 90.000 obroka. Posle akcije koja je održana u Beogradu 25. januara, a u kojoj se, takoreći, podigla cela Srbija u jednom dobrom delu i humanosti, ove godine smo podelili 1530 paketa od Subotice do Preševa i Bujanovca“, kaže Dejana Draškić, predsednica Udruženja „Anđeli severa“ iz Bačke Topole.

“Ove bebe i njihovi roditelji nisu imali na koja vrata da pokucaju, dok jedna porodica velikog srca iz Bačke Topole nije pokrenula Udruženje ‘Anđeli severa’, prvu i jedinu solidarnu kuhinju za decu do dve godine. Oni samoinicijativno snabdevaju socijalno ugrožene porodice iz cele Srbije, da njihova deca ne bi bila praznog stomaka”, rekao je Strahinja Tanasković iz Udruženja “Anđeli severa” .

“Zajedno smo napravili video koji predstavlja apel za pojedince i kompanije da svi zajedno sakupe što više pelena, dohrana za bebe i drugih potrepština, kako bi udruženje nesmetano nastavilo da pomaže bebama širom Srbije. Za tri dana video je pregledan više od 8 miliona puta zahvaljujući velikom broju ljudi koji su prepoznali značaj ove akcije i masovno ga delili na društvenim mrežama, a kao rezultat toga priključile su se sve velike kompanije da doniraju velike kontigente svojih proizvoda”, rekao je Tanasković.

U nastojanju da prikupe i dostave mleko, pelene i kozmetiku svakoj porodici koja to ne može da pruži svojoj bebi, rame uz rame uz Dejanu Draškić, hrabru i humanu ženu je njen suprug Davor Vilotić.

„Video klip koji smo uradili povodom te akcije “UŠĆE” Beograd, pogledalo je i podelilo preko osam miliona ljudi, što u Srbiji što u našoj dijaspori. Prikupljeno je robe u vrednosti između pet i sedam miliona dinara. Uz to su prikupljene i novčane donacije na račun Udruženja koje će biti iskorišćene za kupovinu onoga što je, u datom momentu, potrebno Narodnoj kuhinjici za bebe“, objašnjava Davor Vilotić, potpredsednik Udruženja „Anđeli severa“ iz Bačke Topole

You May Also Like

More From Author