ISIS PREUZEO ODGOVORNOST, NAŠI BORCI NAPALI SKUP U PREDGRADJU MOSKVE

PREMA PISANJU SPUTNIKA, U koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ na severozapadu Moskve došlo je do pucnjave, a potom i požara. Prema preliminarnim informacijama, 40 osoba je poginulo dok je više od 100 ranjeno. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštila da se radi o terorističkom napadu. Objavljen je afotografija automobila u kojem su teroristi navodno pobegli.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je terorističkim aktom dešavanja u „Krokus siti holu“ u Moskvi i istakla da cela međunarodna zajednica treba da osudi tragične događaje u koncertnoj dvorani u Podmoskovlju.

Prema njenim rečima, generalni sekretar Ujedinjenih nacija i cela međunarodna zajednica treba bespogovorno da osude teroristički akt, Rusija to zahteva.

„Saopštenje kabineta Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija u kome on navodi da je ‘ožalošćen’ zbog dešavanja u ‘Krokus siti holu’ nije u skladu sa onim što se dogodilo, snimci krvavog terorističkog akta ne izazivaju ‘tugu’, već užas, šok“, izjavila je Zaharova.

Pored toga, ona je istakla da reakcija Vašingtona koji je saopštio da ne vidi da su Ukrajina i kako su rekli, Ukrajinci, umešani u teroristički akt izaziva pitanja.

U koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ na severozapadu Moskve došlo je do pucnjave, a potom i požara. Prema preliminarnim informacijama, 40 osoba je poginulo dok je više od 100 ranjeno. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštila da se radi o terorističkom napadu. Objavljen je afotografija automobila u kojem su teroristi navodno pobegli.

You May Also Like

More From Author