“ŠINKOVIČ” NAJBOLJI U SUBOTICI

Rezultati u konkurenciji srednjih škola – učenici. TŠ “Ivan Sarić” Subotica – TŠ. “Jožef Šinković” Bačka Topola 3:6  . TŠ “Jožef Šinković” iz Bačke Topole je stekla pravo učestvovanja na Međuokružnom prvenstvu .

 “Školski sport danas ima višestruki značaj i može se posmatrati sa više aspekata. U jednom od svojih aspekata školski sport nudi mogućnost da pomoću njega realizuje i proces vaspitanja mladih. Proces vaspitanja predstavlja osnovu širem procesu obrazovanja. Fizičko vaspitanje u školama omogućava učenicima da steknu fizičko obrazovanje, formiraju pozitivne stavove prema fizičkoj aktivnosti i sportu, dok im bavljenje školskim sportom omogućava da se kroz školska takmičenja različitog nivoa unaprede motoričke sposobnosti, ostvare određeni rezultati i stvori osnova za prelaz ka registrovanom sportu. Glavni zadatak školskog sporta je vaspitno-obrazovno i zdravstveno delovanje na pojedinca putem programiranog i organizovanog školskog takmičenja i nadmetanja. Mišljenja smo da na školski sport treba gledati kao na deo celovitog vaspitno-obrazovnog sistema, u kome se, između ostalog, uči zašto i kako vežbati. Sportski rezultat je posledica svega rečenog i posmatramo ga kao uspeh i krunu ove nadogradnje.- kaže prof. Radovan Gardašević.

Uspeh, dobar rezultat – to je najbolja promocija jednog sporta. Posle svakog uspeha našeekipe ili kluba, naglo je raslo interesovanje mlađe populacije. Baza i vrh piramide su uvek u uzajamnoj vezi, a kvalitet jednog i drugog jača i obezbeđuje kontinuiran rad, planiran i programiran „korak po korak“. Prekid kontinuiteta je uvek najskuplji i najviše šteti uspehu. Zato smo pononosni na kvalitet naše ekipe koja se 8. aprila sastaje na medjuokružnom takmičenju sa prvacima zona Subotica, Novi Sad, Sombor i Zrenjanin.- rekao je Gardašević

TŠ “Ivan Sarić” Subotica – TŠ. “Jožef Šinković” Bačka Topola 3:6 

TŠ “Jožef Šinković” iz Bačke Topole je stekla pravo učestvovanja na Međuokružnom prvenstvu.

You May Also Like

More From Author