SA 2200 KILOGRAMA DVOGODIŠNJEG ŠARANA “POJAČANO” BAČKOTOPOLSKO JEZERO

Poribljavanju prisustvovali predsednik opštine Adrijan Satmari i zameniik Nimrod Tomik. Ovo je, kako kažu, događaj za pamćenje, i doprinos očuvanju i zaštiti, za mnoge najlepšeg vojvodjanskog jezera

Terenskim istraživanjima utvrđeno je da se na području jezera nalazi veliki ribljih vrsta, koje naseljavaju različite delove jezera, u zavisnosti od kvaliteta voda.

“Od ribe tu imamo , deveriku, , imamo šarana, , tolstolobika, amura. . Od grabljivih vrsta ima smuđa štuke koje zalazi ovde u ove naše vode”, kažu u ribolovačkom društvu “Jezero”

AKVA TOP je, kao korisnik voda, u skladu sa Ribolovnom osnovom za 2024. je još jednom potvrdila status društveno odgovorne kompanije koja poštuje  potrebe zajednice. Sportsko – ribolovni klub “Jezero” kao korisnik ribljeg fonda, uoči početka ribolovne sezone, poribio je bačkotopolsko jezero sa2200 kilograma dvogodišnjeg šarana vrednog oko milion dinara.

Bačkotopolski ribolovci naglašavaju da je zahvaljući pojačanom nadzoru od krivolova tokom prošle godinebilo intervencije koje su uspešno sačuvale riblji fond. Sprečavanju krivolova na vodi jezera , u dobroj mjeri doprinijela je i korektna i efikasna saradnja sa policijom.

You May Also Like

More From Author