ZA PREDSEDNIKA SVM-a BALINT PASTOR

Balint Pastor izabran je za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara na Izbornoj skupštini održanoj u Senti. Izabrani su i članovi Saveta ove stranke.On je na 20. izbornoj skupštinu SVM u Senti poručio da ta stranka želi da bude i dalje jedna ponosna i samostalna politička partija na političkoj sceni Republike Srbije. “Samostalno da zaslužimo poverenje građana, kao što je to bilo od 2007. pa na ovamo, a da nakon toga gradimo partnerstva, kako bi smo mogli da realizujemo naš cilj”, rekao je Pastor.


Pastor je predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Subotica. Balint Pastor je doktor pravnih nauka i vanredni profesor Univerziteta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu.

Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu i spoljni član Skupštine Mađarske akademije nauka.

Rođen je 3. januara 1979. godine u Subotici, sin je Ištvana Pastora, dugogodišnjeg lidera Saveza vojvođanskih Mađara, koji je preminuo u oktobru prošle godine.

“Glavni zadatak je i dalje da se Mađari u Vojvodini i Srbiji osećaju kao kod kuće. Ono što je dobro za Mađare to je dobro i za Srbe, kao i za sve ostale koji sa nama žive u Vojvodini, rekao je novoizabrani predsednik SVM –a prilikom obraćanja novinarima.

“Želimo da budemo i dalje jedna ponosna i samostalna politička stranka na političkoj sceni Republike Srbije znači samostalno da zaslužimo poverenje građana kao što je to bilo 2007, pa naovamo, a da nakon toga gradimo partnerstva da bismo mogli da realizujemo naš cilj. Naravno, tu saradnju zamišljam i dalje i zamišljamo sa Srpskom naprednom strankom, jer je ta saradnja u proteklih desetak godina jako puno dobrog donela za Mađare u Srbiji i za Srbe u Mađarskoj, kao i za sve građane i Republike Srbije i Mađarske,” rekao je novoizabrani predsednik SVM-a, Balint Pastor.

You May Also Like

More From Author