STARA MORAVICA NE ŽELI DA IZDVAJA NOVAC ZA MESNI SAMODOPRINOS

Stanovnici bačkotopolskog naselja Stara Moravica nisu podržali referendum a kako se navodi protiv uvođenja bilo je 1422 osobe, dok je za uvođenje glasalo samo 222

Na referendumu o uvođenju mesnog samodoprinosa za Mesnu zajednicu “STARA MORAVICA”, održanom 3. marta,staromoravčani su većinom glasova bili protiv izdvajanja dela ličnih prihoda za tu namenu. Stanovnici Njegoševa su podržali uvođenje samodoprinosa, a prema nezvaničnim rezultatim za uvođenje je glasao 201 stanovnik ovog naselja, dok je protiv bilo njih 128.

U Mesnoj zajednici Gunaroš su takođe podržali referendum za uvođenje mesnog samodoprinosa na period od 10 godina, njih 290 je glasalo za, dok je protiv uvođenja samodoprinosa u ovoj opštini bilo njih 197, 2 listića su bila nevažeća.

„Obaveza plaćanja samodoprinosa postaje prevelik teret za sve siromašniji kućni budžet“, istakli su Staromoravčani.

Iz lokalne uprave Bačke Topole su saopštili da Stara Moravica može ponoviti proceduru za uvođenje novog samodoprinosa za šest meseci, dok seosko rukovodstvo poručuje da Mesna zajednica zbog ovakvog razvoja događaja neće prestati sa radom i da će se uzdati u sredstva iz opštinskog budžeta.

“Za nesmetano funkcionisanje mesne zajednice i rešavanje mnoštva problema od izuzetne je važnosti izglasavanje samodoprinosa. Zato pozivamo građane da ubuduće dobro razmisle, izađu na biralište i glasaju za budućnost i razvoj svog mesta”, poručuju iz mesnog rukovodstva i napominju da se novac od samodoprinosa, između ostalog, troši za održavanje trotoara, kanala, groblja, ulične rasvete, parkova, za uklanjanje divljih deponija, kao i za finansiranje sportskih i kulturnih aktivnosti.

Iz Njegoševa poručuju – U selima je samodoprinos ključan za funkcionisanje mesne zajednice, za tekuće poslove i održavanje infrastrukture i objekata, podršku sportskim i drugim organizacijama, ali i za realizaciju razvojnih projekata. Iz Gunaroša su jasni – naglašavaju da već decenijama imaju samodoprinos kojim su finasirani svi ključni infrastrukturni projekti u selu.

.

You May Also Like

More From Author