BAČKA TOPOLA- VIKEND SMRAD OD SADA SVAKODNEVNO

Nos svakog stanovnika Bačke Topole istreniram na smrad odsada ne udiše aerozagadjenja samo vikendom, kad ne rade inspekcije,(i kad rade kao da ne rade) već i svakodnevno. BECK GRAUND smrdljivaca porastao pa se više ne libe da “truju” grad od 0-24 sedam dana u nedelji. Pošto u Bačkoj Topoli nikone zna ko smradom, mori grad, evo i nagradnog pitanja. Ko smrdi u Bačkoj Topoli i da li je to rešiv problem u narednoj deceniji.

Medicina tvrdi. Akutni efekti se brzo manifestuju, a hronični efekti postaju vidljivi tek nakon dužeg perioda kontinuiranog izlaganja dejstvu zagađivača, pa su time i teže uočljivi. Kod ljudi aerozagađenje najčešće izaziva nadražaj i upalu dišnih puteva – akutni bronhitis koji prati otežano disanje i kašalj, što je naročito opasno za djecu i hronične bolesnike (srčani i plućni bolesnici, bolesnici sa visokim krvnim pritiskom, oni koji su preboljeli srčani infarkt, moždani udar i sl. Ali ko za to mari.

Osobe koje boluju od bronhijalne astme ili hronične obstruktivne bolesti (HOBP) pluća su veoma ugrožene aerozagađenjem i uvek prve reaguju i javljaju se lekaru zbog pojačanih tegoba: iritacije grla, kašlja, otežanog disanja, “sviranja” i osećaja teskobe u grudima. Ovi pacijenti treba da redovno uzimaju svoju terapiju i da je pojačaju po potrebi u tom periodu. Pored pogoršanja već postojećih bolesti, aerozagađenje je krivac za pojavu novoobolelih pacijenata od astme i od HOBP.

Pošto u Bačkoj Topoli nikone zna ko smradom mori grad evo i nagradnog pitanja. Ko smrdi u Bačkoj Topoli i da li je to rešiv problem u narednoj deceniji.

You May Also Like

More From Author