ZATVOREN 52. MIRK U NOVOM ORAHOVU

Na današnjoj završnoj manifestaciji čestitao sam organizatorima i domaćinima na sjajnoj organizaciji, jer je sala Osnovne škole u Novom Orahovu bila ispunjene sa 5000 radova, i time je dat još jedan dokaz snage saradnje u zajednici.- REKAO JE PREDESDNIK NACIONALNOG SAVETA MADJARA ARPAD FREMOND

U Novom orahovuje svečanim programom i dodelom nagrada završen 52. MIRK, međunarodna izložba ručnih radova. Na manifestaciji je rečeno kako je ovo bila jedna od najmasovnijih manifestacija proteklih godina. Četvorodnevno dešavanje upriličeno je u zgradi osnovne škole. Ovogodišnji MIRK okupio je veliki broj izlagača sa preko 5 hiljada izloženih eksponata.

Manifestacija, koja se održava od 1970. godine je takmičarskog karaktera – svaki izloženi rad je ocenjen i dobijo diplomu za prvo, drugo, odnosno treće mesto, diplomu za izuzetan kvalitet – nivo nagradu ili diplomu za učešće.

Izložba jе bila prilika da sе prikažu ručni radovi u raznim tеhnikama kao što su štrikanjе, hеklanjе, dеkupaž, poеntlеs, bеli vеz. Do ponedeljka, 1. aprila, organizatori ove manifestacije ugostili su predstavnike više od 60 udruženja sa područja Vojvodine i zapadne Srbije, ali i poklonike ručnih radova, starih zanata, vrednih i retkih predmeta, različitih kultura i tradicija. Pored tradicionalno bogate ponude koju su izložili šampioni ručnog rada, dizajneri, zanatlije, afirmisani i neafirmisani umetnici, posetioce u prelepom ambijentu Novog Orahova dočekala i dobra atmosfera i umetnički program.

You May Also Like

More From Author