PRESEDNIK, SATMARI, POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK DR JANOŠU HADŽIJA

Polaganjem venaca na bistu dr Janoša Hadžija, u dvorištu bačkotopolskog Doma zdravlja koje nosi njegovo ime, obeležen dan ove zdravstvene ustanove

– Mada ne vrši osnivačka prava nad domom zdravlja, lokalna samouprava i dalje će sa 600.000 dinara finansirati skrining programe, školu za trudnice, sa 4 miliona dinara prevoz pacijenata do Sremske Kamenice, rad seoskih ambulanti sa 11 miliona dinara, a tokom letnjeg perioda biće omogućen rad još jedne ekipe u službi hitne pomoći – kazao je predsednik opštine Adrian Satmari.

Prisutnima se obratila direktorka Doma zdravlja Čila Ileš koja je čestitala praznik ustanove i zahvalila se na radu, trudu i zalaganju i angažovanju zaposlenih u minulih godinu dana. Govorila je i o planovima u narednom periodu i o značaju preventivnih pregleda našeg stanovništva koje treba intenzivirati i podići obuhvat istih, kako skrininzima, tako i vakcinacijom.

Tokom prošle godine obavljeno je preko 30.000 pregleda. To će biti i smernica budućeg rada bačkotopolskog doma zdravlja. Briga Lokalne samouprave o zdravlju ljudi višeslojna,od brige za najmlađe pa do onih najstarijih. Od obrazovanja pa do zdravstva, rekla je dr Čila Ileš.

You May Also Like

More From Author