BAČKA TOPOLA / SAVEZ VOJVODJANSKIH MADJARA I SRPSKA NAPREDNA STRANKA NASTAVLJAJU DA VODE OPŠTINU

“Nastavićemo da sarađujemo sa Srpskom naprednom strankom svuda, jer strateški savez ove dve stranke funkcioniše u ovoj zemlji. Verujemo da je ova koalicija postigla dobre rezultate u poslednjih 10 godina i ovu saradnju ćemo nastaviti svuda.- rekao je predsednik SVM-a Balint Pastor.

Lokalni izbori u Srbiji završeni su sinoć u 20 časova. U Srbiji su građani birali odbornike Skupštine grada Beograda i lokalnu vlast u još 14 gradova, 51 opštini i 23 gradske opštine. Medju njima i u Bačkoj Topoli. Savez vojvodjanskih Madjara dobio je 7072 glasa, SNS 4872 BAČKA TOPOLA PREKOSUTRA 1309 glasova i na toj osnovi osvojili / 19 odborničkih mandata SVM , koalicija oko SNS -a 13 i opoiciona Bačka Topola prekosutra 3 mandata od ukupno 35 koliko čini Skupštinu opštine.

Sudeći prema reakcijma iz izbornih štabova svi su zadovoljni izbornim rezultatom. Kampanja koja je u Bačkoj Topoli pokretu na čelu sa Adrijanom Satmarijem donela solidan rezultat vredan poštovanja izneta je na kreativan način, bez prevelikih ulaganja, bez bilborda i televizijskih spotova. SNS – ukratko, “na mišiće”, na štandovima, po ulicama, ličnim kontaktom sa građanima uz brojne aktiviste i volontere. Bilo je i kampanje i spotova po društvenim mrežama u sopstvenoj produkciji, predvodjene dr Tatjanom Popović. U javnosti najmanje vidljivi “Bačka Topola- prekosutra, uglavnom se oslanjala na društvene mreže. Sve u svemu sve tri grupe su na dobitku. Opozicija koja je ponovo ušla u Skupštinu opštine sa tri odbornika i SVM i SNS koji će ponovo tvoriti vlast u opštini.

“Ova pobeda dokaz je da građani Bačke Topole prepoznaju našu ispravnu politiku kojom vodimo u opštini . Zahvaljujući gradjanima naša opština je danas , stabilna i cenjena sa razvojnim konceptom u osnovi”- kaže Adrijan Satmari

“Nastavićemo da sarađujemo sa Srpskom naprednom strankom svuda, jer strateški savez ove dve stranke funkcioniše u ovoj zemlji. ” Znači, kao što je mađarski saveznik VMS-a Fides, tako je i srpski saveznik Srbije Srpska napredna stranka. Verujemo da je ova koalicija postigla dobre rezultate u poslednjih 10 godina i ovu saradnju ćemo nastaviti svuda.” objašnjava predsednik SVM, Balin Pastor.

Predsednik opštinskog odbora SNS Saša Srdić, zadovoljan je postignutim izbornim rezultatom i smatra da je ponovo stvorena osnova za zajedničko delovanje političkog dogovaranja SVM – SNS, koje je do sad dalo dobre rezultate.

Pred nama je skori završetak pruge Beograd – Subotica- Budimpešta na kojoj smo i do sada saradjivali i na domaćem i na medjunarodnom planu. Eto i prilike da se najavi skoro testiranje pruge do Subotice što će nam skratiti put do Beograda na sat vremena a uskoro i do Budimpešte. Potvrda je to koliko se može kada se zajednički radi.”- veli predsednik opštinskog odbora SNS , Saša Srdić.

Dr Tatjana Popović, nosilac liste SNS za Bačku Topolu, zahvaljuje se brojnim gradjanima koji su ukazali poverenje SNS-u uz obećanje da će i nadalje prioritetan zadatak biti saradnja sa gradanima i trasiranje razvoja prema potrebama prosečnog stanovnika Bačke Topole.

You May Also Like

More From Author