Vučić dao Dačiću i Dinkiću još 7 dana da razmisle o smenama

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić dao je svojim koalicionim partnerima i funkcionerima u svojoj stranci dodatnih sedam dana da odluče koje će ministre smeniti, a očekuje da smene skoro sve, jer zahteva temeljnu rekonstrukciju, otkriva za “Blic” pouzdan izvor iz vrha SNS.

Aleksandar Vučić juče sa Emirom Kusturicom i Miloradom Dodikom

Zato je za sedam dana pomerena i sednica Glavnog odbora SNS i zakazana za 26. juli. Funkcioner SNS i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da se konačni rok ne pomera i da će odluka biti doneta do 27. jula.
– Sednica GO SNS na kojoj će se razgovarati o rekonstrukciji Vlade i konkretnim imenima, biće održana u petak, 26. jula. To ni za sekund ne pomera rok i do 27. jula biće doneta konačna odluka o rekonstrukciji, a u tom slučaju će sednica Skupštine biti 29. ili 30. jula. Dodatni rok pokazuje svu ozbiljnost situacije, ali i ozbiljan pristup SNS – rekao je Stefanović novinarima u Skupštini.

 

Tri scenarija za Vladu

 

1. Temeljna rekonstrukcija po Vučićevom modelu
2. Ostavka Aleksandra Vučića na mesto potpredsednika i ministra
3. Vanredni izbori

Na preksinoć održanom sastanku Vučića i Dačića nije postignut dogovor o tome koliko radikalna i duboka bi trebalo da bude rekonstrukcija Vlade. Vučić je izložio svoju ideju o smeni svih ministara koji nisu dobro radili, bez obzira na to koliko će to koštati neku stranku. Dačić se saglasio da je rekonstrukcija potrebna, ali je tražio razumevanje i žalio se da je to što Vučić traži veoma teško – priča izvor “Blica” i dodaje da je lider naprednjaka priznao da traži veoma teške poteze i od Dačića i od lidera URS Mlađana Dinkića, kao i da sam ima problema u stranci.

 

Jer među naprednjacima takođe ima otpora, neslaganja i nezadovoljstva zbog najavljenih velikih pomeranja.
– Vučić hoće ili sve ili ništa i spreman je da se povuče iz Vlade ako ne dobije podršku u stranci. Spreman je da smeni najveći broj svojih ministara. Svestan je da je visoko podigao lestvicu, da će to SPS i URS teško preskočiti, ali je uporan da postavi standard i za budućnost, da se jednom godišnje rad Vlade preispituje, da odlaze svi koji se nisu pokazali dobro i da u Vladu stižu nova krv i nove ideje

You May Also Like

More From Author

53Comments

Add yours

+ Leave a Comment