Borba Svetozara Martinovića se nastavlja

Estimated read time 3 min read

ISELJAVA SE ZBOG FAŠISTA I KRIMINALACA

Svetozar MartinovićApelacioni sud u Novom Sadu, Sveozara Martinovića , oslobodio optužbe da je počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti, postavljanjem bilborda na kome je pisalo da prodaje kuću radi iseljenja iz Srbije po pritiskom madjarskih fašista, na ulazu u Bačku Topolu. Sada je postavio novi bilbord gotovo istovetne sadržine dodavši da državu želi da napusti i zbog pritiska bačkotopolskih kriminalaca.

Martinović upozorava, da je njegov revolt, na brojne pojave koje su se dogadjale u ovom severno-bačkom gradiću, gde žive u dobrim odnosima brojne nacije i manine, medju kojima su najbrojniji Madjari i Srbi i obraćanja za reagovanje opštinskom rukovodstvu, odlučio da postavi bilbord jer drugog načina da skrene pažnju na problem nije imao. Učinio je to jer su u ovo mesto ciljano dolazile muzičke grupe sa fašističkim predznakom poput „beatriče“ kojima su i nastupi u matičnoj Madjarskoj pod kontrolom. Navodi da su uznemirujuće i parole koje se pojavljuju i prizivaju reviziju Trianonskog sporazuma i nazivanje Bačke „delvidekom“ ili madjarskim južnim krajem. Smatra da je on kao osnivač Antifašističkog udruženja „Martinović-Matrasov“ morao da reaguje na promene naziva ulica kada je izmedju ostalog ulica revolucionara Čaki Lajoša preimenovana u Svinjska.
Umesto da uvide činjenice i preduzmu mere kako se to ne bi dogadjalo, opštinsko rukovodstvo je sazvalo Savet za medjunacionalne odnose i osudilo moj postupak. Usledila je i krivična prijava a tužilaštvo me teretilo za izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Uprkos saznanju da sam bio izložen nalaganju iseljenja pod pritiskom. Noću su me pred kućom dočekivala lica obučena u uniforme sa kukastim krstom i oznakama „64 madjarske županije“. Namerno su zanemarili činjenicu da nikada nisam poistovetio madjarski narod i pijedince koji žele da poremete dobrosusedski odnos. Moja supruga je Madjarica a brojni prijatelji Madjari. Tako se i vlast pridružila hajci na mene i moju porodicu o čemu svedoči da je glavni svedok optužbe bila predsednica opštine Melinda Kokai Mernjak, koja je o ovome čula priču iz pete ruke.“- kaže Martinović
Kako se prema tvrdnji Martinovića ništa nije promenilo , već naprotiv pogoršalo za vreme sudjenja protiv njega a sada i od strane „bačkotopolskih kriminalaca“ odlučio se da nastavi borbu. Kaže da se sve odvija, po već vidjenom, perfidnom scenariju i da nema izbora sem da proda kuću i ode da živi u Crnu Goru, gde mu je dedovina.

You May Also Like

More From Author

21Comments

Add yours

+ Leave a Comment