POSLE PASTORA OČEKUJU SE ODLUKE VUČIĆA, DAČIĆA I PAJTIĆA

Estimated read time 3 min read

Zgrada OU Bačka Topola
Zgrada OU Bačka Topola

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, povukao je radikalan potez i zbog astronomskih stimulacija, koje su sebi isplaćivali članovi Opštinskog veća u opštini Bačka Topola, gde predstavljaju vladajuću većinu, zatražio, ispred predsedništva ove stranke, da ostavke podnesu predsednica opštine, Melinda Kokai Mernjak i njihovi članovi Opštinskog veća.
Kap koja je prelila čašu bilo je obelodanjivanje činjenice da je predsednica opštine, pored plate koja premašuje sto hiljada dinara, sebi isplaćivala i stimulaciju od 50.887 dinara. Stimulacije od 33.000 do skoro 40.000 dinara, koje su veće od prosečnih plata u opštini dobijali su i ostali opštiniski funkcioneri.
Opozicioni odbornici, u Skupštini opštine Bačka Topola, pozdravili su ovakvu odluku, kao čin dobre volje, da se napravi red u bezobraznom krčmljenu para građana, na koje su godinama upozoravali vladajuću garnituru. Upozoravaju da u tom poslu nije bilo samo rukovodstvo lokalnog SVM-a već da su u donošenju nezakonitih odluka učestvovali koalicioni partneri iz Demokratske strane, Socijalističke partije Srbije i odnedavno Srpske Napredne stranke.
Volonteri, iz SPS-a, Gruja Milošev ,inače lekar u Domu zdravlja „dr Janoš Hadži“, za rad u Opštinskom veću, od februara do kraja jula dobio je 418.419 dinara dok mu je partiski saborac, Jovan Jeremić, u istom periodu, uz svoju platu u AIK-u Bačka Topola, u opštini zaradio 558.349 dinara.
Ferenc Tot, iz Demokratske stranke, je na ime obavljanja funkcije – zamenika predsednika opštine, u vreme dok je bio stalno zaposlen u domu zdravlja , kao lekar, na osnovu odluke Opštinskog veča , dobijao platu, što je u suprotnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, naglašavaju opozicioni odbornici i dodaju da je njemu i Ištvanu Maniću na taj način nenamenski iz budšeta isplaćeno više od 460.000,00 dinara. Demokrata, većnik, Aleksa Kumić , bio je nagrađen sa 37.991,00 dinara. Uz sve ovo sledovala je i plata od oko 90.000,00 dinara.
Velikih stimulacija nisu se odricali ni najmlađi koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke. Tako je zamenik predsednika opštine Predrag Petrović, imao stimulaciju, za doprinos boljem životu u opštini, od 39.308,00 dinara a Saša Srdić 36.482,00 dinara. Plus plate od oko 90.000,00 dinara.
Zakon i odluka Vlade o platama u opštini Bačka Topola stavljeni su van snage odlukama Opštinskog veća i Skupštine opštine, kažu opozicioni odbornici i ukazuju na organizovanu bahatost vladajuće većine.
S obzirom da je ovaj način trošenja novca, među građanima Bačke Topole, u velikom delu ocenjen, kao otimanje narodnih para, za rad ličnih interesa, očekivanja su od partiskih šefova SNS-a Aleksandra Vučića, SPS-a Ivice Dačića i DS-a, Bojana Pajtića, da slede primer Ištvana Pastora i smene svoje bahate funkcionere.

You May Also Like

More From Author

23Comments

Add yours

+ Leave a Comment