“ŠAMAR BIRAČIMA” SVM, SPS, DS I SNS

Stranke se u državi bore za stezanje kaiša i manje penzije, a na lokalu krčme pare stanovnika Bačke Topole.

Nakon što je predsednica opštine u Bačkoj Topoli Melinda Kokai Mernjak podnela ostavku isti čin se očekuje i od svih članova Opštinskog veća. Takav postupak nalaže Zakon o lokalnoj samoupravi, prema kojem smenom predsednika, prestaje mandat zameniku i svim članovima Opštinskog veća. Prema saznanjima naseg portala, do 3 . decembra, tako su postupili svi funkcioneri SVM-a.
Hteli ili ne, koalicioni partneri SVM-a bi posle Pastorovog poziva etički trebali da podnesu ostavke zbog visokih plata, stimulacija i nezadovoljstva njihovim radom. SPS, DS I SNS se jos uvek ne oglašavaju da li će ili ne da predlože takođe nove kandidate za najviše fukcije u opštinskoj vlasti.
Ako bi se poslužili rečima predsednika SVM Ištvana Pastora -da niko nema pravo da negativnim porukama daje šamar onima koji su glasali za njih -izgleda da je jak udarac upravo usledio I od lokalnih lidera SPS a Jovana Jeremića i SNS Predraga Petrovića čije se vladajuće stranke u državi bore za stezanje kaiša,dok oni na lokalu bahato na delu sprovode nešto potpuno suprotno.
Da podserimo funkcioneri volonteri, iz SPS-a, Jovan Jeremić od februara do kraja jula uz svoju platu u AIK-u Bačka Topola, u opštini zaradio 558.349 dinara,dok je njegov partijski saborac Gruja Milošev, za rad u Opštinskom veću, u istom period dobio 418.419 dinara. Predrag Petrović , inače predsednik lokalnog SNS-a mesečno je zarađivao oko 129.000,00 dinara a član Opštinskog veća iz iste stranke Saša Srdić oko 116.000,00 dinara.
Učestvovanje u uživanjima finansijskih blagodeti ekonomski posrnule opštine nije dovelo samo u pitanje njihovu fotelju u opštinskoj vlasti već i onu u političkoj partiji.
Na potezu su sada stranke .Da li će lokalni lideri koji su izbačeni u fokus javnosti i dalje ostati na partijskim funkcijama ili će proraditi unutrašnji mehanizmi u strankama ostaje da se vidi. U lokalu će odlučivati sami o sebi jer su šefovi svojih partija u Bačkoj Topoli, ukoliko ne bude direktive iz vrha stranke.

You May Also Like

More From Author

29Comments

Add yours

+ Leave a Comment