МОДЕРНИЗАЦИЈА БАЊЕ РУСАНДЕ

Помоћница покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику и демографију др Данијела Станковић – Баричак и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић, посетили су данас Специјалну болницу за рехабилитацију “Русанда” у Меленцима, у Зрењанину, која је, захваљујући средствима Управе за капитална улагања АП Војводине, купила болничку опрему вредну 4.434.196,80 динара.

Набављена су три болничка кревета за потребе новог павиљона за смештај болесника, два уређаја за терапију са ултразвуком и ласером и један уређај за физикалну терапију, а за потребе хидроблока ове бање, набављене су хидромасажна и четвороћелијска када.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић истакао је да је средствима Управе замењена 40 година стара опрема у хидроблоку бање “Русанде”.

“Са 4,4, милиона динара успели смо да бар мало помогнемо специјалној болници за рехабилитацију да изгледа модерно у 21. веку и постане савремени рехабилитациони и велнес центар. Помогли смо и стручном кадру да пружа врхунску здравствену заштиту не само пацијентима који бораве у бањи већ и корисницима велнес и спа услуга”, додао је Маленковић.

Говорећи о досадашњим активностима Управе, Маленковић је подсетио да је Управа за капитална улагања у 2015. години определила за област здравства преко 576 милиона динара, помажући и примарне и секундарне и терцијарне здравствене установе на територији АП Војводине.

“Ми смо желели да, иако примарна здравствена заштита није посао Покрајинске владе већ локалних самоуправа и републичке администрације, помогнемо сваку амбуланту и све домове здравља у Војводини и на том путу ћемо истрајати у овој години.”

Помоћница покрајинске секртарке за здравство др Данијела Станковић – Баричак ја указала на значај улагања у установе које се баве рехабилитацијом, али и на специфичан значај који бања “Русанда” има за ову област здравствене заштите.

„Ово је прави моменат да се помогне оваквим установама које на тај начин јачају своје капацитете и могу да одговоре на потребе наших грађана“ , истакла је др Станоковић – Баричак.

Специјална болница “Русанда” је у новије време посветила велику пажњу велнес програму што је иницирало потребу за реорганизацијом простора и за набавком нове болничке опреме, а све у циљу раздвајања болесника од корисника велнес услуга приликом спровођења терапијских третмана. Набавком нове опреме за потребе хидроблока и опремањем павиљона за потребе смештаја болесника, запослени у бањи “Русанди” ће бити у прилици да пруже квалитетније терапијске третмане свим категоријама корисника здравствене заштите.

Извор: Саопштење Управе за капитална улагања АП Војводине

You May Also Like

More From Author

30Comments

Add yours

+ Leave a Comment