Loading

wait a moment

RAZDOR U SAVEZU VOJVODJANSKIH MADJARA

Savet SVM doneo je na sednici odluku o konačnom isključenju 82 člana iz ove stanke, koji su istovremeno i članovi civilne organizacije Mađarski pokret. Tome je prethodila odluka krajem prošle godine o isključenju devet članova nevladine organizacije Mađarski pokret koji su sredinom novembra osnovali frakciju ovog pokreta unutar odborničke grupe SVM-a. Među isključenima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Članovi Saveta nisu prihvatili ni žalbu 52 člana SVM na odluku o isključenju. Za isključenje je glasalo 43 članova Saveta, dok je dvoje bilo protiv.
Odmazda koju SVM sprovodi nad članovima NVO “Mađarski pokret” je neviđena u istoriji mađarske zajednice u Vojvodini, izjavio je, nedavno, jedan od njenih osnivača Tamaš Korhec, izražavajući solidarnost sa devet odbornika u Skupštini grada Subotice koje je SVM isključio iz stranke jer su osnovali frakciju “Mađarskog pokreta” u odborničkoj grupi SVM, koja je tim činom prepolovljena.
Smatramo da je njihovo isključenje u potpunosti u domenu odmazde zbog toga što su iskazali svoje sopstveno mišljenje i nisu se složili sa nekim stavovima predsednika stranke i Ildiko Lovaš. Nema to nikakve veze sa statutom Saveza vojvođanskih Mađara”, izjavio je Tamaš Korhec, suosnivač NVO “Mađarski pokret”, na konferenciji za novinare u Subotici.
Predstavnik SVM zadužen za proces isključivanja članova Karolj Pal je nakon sednice izjavio da će SVM i dalje podržavati Jenea Maglaija kao gradonačelnika Subotice, jer je interes SVM da se ovaj izborni ciklus “završi bez problema”.
“I dalje ćemo sarađivati sa Maglaijem u svim onim pitanjima koja se tiču interesa građana Subotice”, rekao je Pal.
Maglai je povodom isključenja 82 člana iz SVM izjavio da je kriza unutar te stranke prisutna već neko vreme i da će isključenja stvoriti još dublje podele unutar mađarske zajednice, kao i među članovima SVM.
Medju prvima koji su bili isključeni bio je Jožef Hužvar, jedan od pripadnika frakcije „Madjarski pokret“.
“Kada se prvi put desilo da je jedini argument protiv frakcije bilo lupanje šakom o sto i povik “Partija tako hoće!”, a mi to nismo prihvatili – tada smo isključeni iz SVM-a. Ja mislim da stranka radi protiv sopstvenog interesa kada nas zbog toga isključuje iz svojih redova”, kaže Jožef Hužvar, odbornik u Skupštini grada Subotice koji je isključen iz SVM-a.
Tamaš Korhec tvrdi da su članovi “Mađarskog pokreta” izloženi telefonskim pretnjama i smenama, ističući da su svi urednici “Mađar soa” koji su članovi “Mađarskog pokreta” smenjeni sa svojih funkcija.
Adrenalin medju članovima i isključenim iz SVM-a je na visokom nivou na pragu izborne kampanje.
“Ovaj proces ide u veoma lošem pravcu. SVM je uspeo da isključi i trećeg i četvrtog gradonačelnika Subotice koji su bili iz redova ove stranke”, rekao je Maglai, misleci na sebe i na Gezu Kučeru.
On je u izjavi za B 92, dodao, da će u naredna dva meseca do izbora ovakvo stanje, i njegova saradnja sa pozicije gradonačelnika, uspeti da se održe i da nikome nije u interesu da bude problema.
“Ovaj period će se istrpeti zato što ne sme da ide na štetu građana Subotice. To je u svačijem interesu i to je razuman potez”, rekao je Maglai, koji je u stranci bio i član predsedništva i saveta.

59 thoughts on “RAZDOR U SAVEZU VOJVODJANSKIH MADJARA

 1. Pingback: site
 2. Pingback: video-2
 3. Pingback: sezons.store
 4. Pingback: psy-news.ru
 5. Pingback: 000-1
 6. Pingback: 3SoTS32
 7. Pingback: 3DGofO7
 8. Pingback: rftrip.ru
 9. Pingback: dolpsy.ru
 10. Pingback: kin0shki.ru
 11. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru
 12. Pingback: mb588.ru
 13. Pingback: newsukraine.ru
 14. Pingback: edu-design.ru
 15. Pingback: tftl.ru
 16. Pingback: brutv
 17. Pingback: site 2023
 18. Pingback: sitestats01
 19. Pingback: 1c789.ru
 20. Pingback: cttdu.ru
 21. Pingback: 1703
 22. Pingback: hdserial2023.ru
 23. Pingback: serialhd2023.ru
 24. Pingback: matchonline2022.ru
 25. Pingback: cenforce-200
 26. Pingback: bit.ly/3OEzOZR
 27. Pingback: bit.ly/3gGFqGq
 28. Pingback: bit.ly/3ARFdXA
 29. Pingback: bit.ly/3ig2UT5
 30. Pingback: bit.ly/3GQNK0J
 31. Pingback: video
 32. Pingback: grandpashabet
 33. Pingback: bep5w0Df
 34. Pingback: www
 35. Pingback: icf
 36. Pingback: 24hours-news
 37. Pingback: rusnewsweek
 38. Pingback: klondayk2022
 39. Pingback: tqmFEB3B
 40. Pingback: sikiş
 41. Pingback: mangalib
 42. Pingback: madridbet
 43. Pingback: x
 44. Pingback: 9xflix
 45. Pingback: xnxx
 46. Pingback: 123movies
 47. Pingback: kinokrad
 48. Pingback: batmanapollo
 49. Pingback: vsovezdeisrazu
 50. Pingback: 2023
 51. Pingback: porn
 52. Pingback: ipsychologos

Leave a Reply